MENIU

Ambasada Franței a înmânat Ordinul Național al Meritului în grad de Cavaler unui procurori DIICOT

Ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, a înmânat marți Ordinul Național al Meritului în grad de Cavaler procurorului șef al Biroului de cooperare, reprezentare și asistență judiciară internațională din cadrul structurii centrale a DIICOT, Laura Ceh.

Evenimentul a avut loc în prezența unor procurori de la DIICOT și reprezentanți ai sistemului judiciar din România, potrivit Agerpres.

"Este o adevărată plăcere pentru mine, stimată doamnă procuror șef, să vă primesc la Reședința Franței pentru a vă acorda însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Meritului, în compania celor care vă sunt apropiați, ai reprezentanților sistemului judiciar și ai colegilor dumneavoastră de la DIICOT. (...) Calitatea activității dumneavoastră în cadrul DIICOT a fost deja recompensată cu trei distincții, care v-au fost decernate de către președintele României și de către procurorul general al României. Aceste distincții confirmă angajamentul profesional și devotamentul dumneavoastră față de DIICOT. Această structură specializată din cadrul Ministerului Public, pe care ați dorit să o faceți cunoscută pe scena judiciară europeană", a spus ambasadorul Francois Saint-Paul în deschiderea ceremoniei. 

Diplomatul francez a subliniat că Laura Ceh este un exemplu remarcabil de profesionalism, îmbinat cu o viziune europeană.

"Deoarece sunteți în ochii multora un exemplu remarcabil de profesionalism, care se îmbină la dumneavoastră cu o viziune europeană, aș dori ca acest lucru să fie o inspirație pentru tinerii magistrați europeni, în general, și pentru tinerii magistrați români în particular", a declarat ambasadorul Francois Saint-Paul.

În perioada 2012 — 2013, Laura Ceh a fost detașată la Ministerul Justiției, unde a ocupat postul de magistrat de legătură cu Republica Franceză.