MENIU

"Am aşteptat în genunchi". Povestea femeii căreia i s-a pus un DIAGNOSTIC GREŞIT

Femeia spune că i s-a pus un diagnostic greşit

Medicii de la două spitale clujene sunt acuzaţi de o pacientă că au neglijat-o. Femeia a ajuns la Spitalul Judeţean Cluj cu dureri în tot corpul şi febră. De acolo, doctorii au trimis-o, fără să-i facă analize, la Spitalul de Boli Infecţioase, unde clujeanca a primit tratament pentru bronşită şi infecţie urinară. Pentru că se simţea tot mai rău, ea şi-a făcut analize la o clinică privată. Aşa a aflat că avea sinuzită.

Maria a mers de urgenţă la Spitalul Judeţean din Cluj. O durea tot corpul însă a stat pe hol peste o oră până a fost preluată de un medic.

"Am aşteptat în genunchi, sprijinită de scaun pentru că mă durea foarte rău spatele şi nu puteam sta în şezut. După altă jumătate de oră a venit medicul care era de gardă. A zis ca am febra 39 și sunt contagioasa. Mă va trimite la boli infecțioase, unde să mă duc cu fişa", a povestit Maria.

La Spitalul de Boli Infecţioase, acelaşi tratament. "M-au întrebat pai aţi venit de la UPU aici și am zis da. V-au făcut analize, am zis nu. Şi zice: ce vreţi să vă facem noi fără analize. Mi-a scris o reţeta. Nu m-a întrebat absolut nimic altceva".

Femeii i s-a pus diagnosticul de bronşită şi infecţie urinară şi a fost trimisă acasă. Pentru că se simţea tot mai rău, ea a decis să meargă la o clinică privată şi să îşi facă analize.

"S-a dovedit ca aveam o inflamație foarte mare a sinusurilor. Nici vorbă de infecţie urinară sau bronșita. Este sinuzita maxilo-auriculara".

Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Cluj spun, însă, că pacienta a fost tratată corespunzător. Şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase spun că au procedat corect. Ei precizează că "În serviciul de gardă, în urma consultului clinic, s-a stabilit ca diagnostic suspiciune de infecţie urinară şi traheeo-bronșită acută şi s-a recomandat tratament specific". Femeia a depus plângere la Colegiul Medicilor.

Mai multe articole despre:
Cluj diagnostic greşit spitale cluj