MENIU

ALTE îmbolnăviri cu noua tulpină britanică de coronavirus în România! UNDE sunt principalele focare - OFICIAL

Alte cazuri de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus au fost anunțate miercuri! Raportările se înmulțesc, devenind zilnice. Numărul total al cazurilor confirmate a ajuns la 64 în România, în ultima lună, de la primul caz depistat, în urma testării unor persoane simptomatice. Dintre acestea, cele mai multe cazuri de infectare au fost depistate în București, iar majoritatea nu au un istoric de călătorie, transmiterea noii tulpini din UK - B.1.1.7. fiind deja comunitară. Până acum, prezența noii tulpini a fost confirmată și în cazul unui nou-născut, cu ambii părinți infectați cu noua variantă de coronavirus UK.

 

Ministerul Sănătății a fost informat miercuri, de  Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că au fost raportate încă cinci noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Toate cele cinci persoane infectate cu noua tulpină din UK sunt din județul Botoșani. Dintre cele cinci, doar patru au legătură cu focare coronavirus cu noua tulpină, precizează INSP.

Este vorba de trei persoane care fac parte dintr-un focar: un bărbat în vârstă de 79 de ani și două femei în vârstă de 84 de ani și, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. 

Un al patrulea caz de infectare cu noua tulpină britanică este o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în județul Botoșani. 

Al cincilea caz este un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă de infectare este necunoscută. 

La ultima raportare, de marți, MS anunțase alte trei cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7. Este vorba despre două femei, din București și din județul Cluj, și de un bărbat din județul Covasna. Ultimii doi pacienți nu aveau un istoric de călătorie.

INFECTĂRILE cu noua tulpină britanică de coronavirus - ÎN CREȘTERE de la o zi la alta! NOI cazuri confirmate, printre care un nou-născut - majoritatea în Capitală

Reamintim că primul caz confirmat cu noua tulpină din Anglia a fost anunțat pe 8 ianuarie 2021, în cazul unei femei care nu avea un istoric de călătorie.

CARE SUNT PRIMELE CAZURI CU NOUA TULPINĂ DIN MAREA BRITANIE - B.1.1.7  IDENTIFICATE ÎN ROMÂNIA