MENIU

Alte două cazuri de infectare cu OMICRON în România - Persoanele au călătorit în Africa, doar una dintre ele este vaccinată

Alte două cazuri de infectare cu OMICRON în România

Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 17.12.2021,  în România. În total, au fost confirmate oficial 13 cazuri de infectare cu OMICRON în țara noastră în ultimele două săptămâni. 

Este vorba despre o femeie în vârstă de  45 ani, din județul Constanța, cu istoric de călătorie în Africa de Sud. Aceasta este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află in izolare, iar starea de sănătate este una bună.

Cea de-a doua persoană este un bărbat în vârstă de 29 de ani din județul Ilfov, cu istoric de călătorie în Zanzibar.
Și această persoană se află în izolare, cu stare de sanatate bună, nevaccinată. 

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 13 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cazuri confirmate oficial cu varianta OMICRON în România

4 decembrie 2021 - 2 cazuri, cu istoric călătorie Africa de Sud

9 decembrie 2021 - 1 caz, contact cu o persoană care a călătorit în Africa de Sud

12 decembrie 2021 - 5 cazuri, cu istoric de călătorie Africa de Sud (4) și Nigeria (1) | 8 cazuri OMICRON confirmate în total.

15 decembrie 2021 - 3 cazuri, 2 cu istoric de călătorie în Marea Britanie, 1 caz fără istoric de călătorie | 11 cazuri OMICRON confirmate în total

17 decembrie 2021 - 2 cazuri, cu istoric de călătorie în Africa de Sud și Zanzibar | 13 cazuri OMICRON confirmate în total

***

Ultimele cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, al 11-lea, au fost confirmate miercuri, 15 decembrie. Ultimul caz raportat miercuri se referă la cel al unei persoane fără istoric de călătorie sau contact cu cineva posibil infectat. Este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani din București, fără istoric de călătorie în afara țării. Ea este vaccinată anti -Covid 19 cu schema completă de imunizare, iar starea de sănătate este una bună, potrivit Ministerului Sănătății.

Tot miercuri au mai fost confirmate încă două cazuri de infectare la două femei care au călătorit în Marea Britanie și care au intrat în contact cu oameni veniți de acolo.
Cele două femei - ambele din București - au forme ușoare ale bolii. Una dintre ele este internată la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București pentru a fi ținută sub observație și va fi externată curând, iar cea de-a doua este în carantină la domiciliu.

Pe 12 decembrie a mai fost confirmat alt caz cu Omicron. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani din județul Maramureș care are istoric de călătorie în Nigeria. Acesta se află în izolare, iar starea lui de sănătate este bună. Bărbatul este vaccinat anti-COVID 19 cu schema completă.

INSP a anunțat că alte 4 cazuri au fost confirmate pe 12 decembrie. Este vorba de 4 bărbați din jud. Maramureș având istoric de călătorie în Africa de Sud, vaccinați cu schemă completă, în vârstă de 25 de ani, 28 de ani, 30 de ani și 38 de ani.

Reamintim că primele cazuri cu Omicron au fost confirmate în România pe 4 decembrie. Prezența noii tulpini a fost identificată la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în 30 noiembrie. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Al treilea caz confirmat cu Omicron a fost anunțat pe 9 decembrie, contact cu femeia confirmată pe 4 decembrie, pasager în cursa care a venit din Africa de Sud. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021. Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare.