MENIU

Alpinistul Alex Găvan, actor pentru o zi

alex gavan

Alex Găvan, unul dintre cei mai importanți alpiniști din România, a lăsat pentru scurt timp muntele și a trecut la actorie. În ,,noaptea cea mai lungă", protagonistul Alex Găvan povestește experiența pe viață și pe moarte trăită în 2013, când a marcat și o premieră românească. A urcat pe vârful Shisha Pangma cu o înălţime de 8.027 metri, din munţii Himalaya, fără a folosi oxigen suplimentar.

Alex Găvan a rememorat experiența trăită în urmă cu 7 ani, într-una dintre cele mai grele expediții, când a escaladat, în premieră românească, vârful Shisha Pangma care are o înălțime de 8027 de metri, în muntii Himalaya.

Alex Găvan: „La ora 23:30, am ajuns extenuat la 5.600 de metri în tabăra de bază. Ma uit înapoi spre vârf și, după cum arată vremea sus, e foarte limpede că ultimul loc din lume în care mi-aș dori să fiu acum este acolo. În urma mea, muntele s a inchis ermetic. Din cauza unor probleme de sănătate eram foarte slăbit și deshidratat, dar în același timp aveam credința că pot urca cu succes în noaptea aceea.”

La un moment dat s-a separat de partenerul său și a rămas singur pe munte. Și pentru regizorul Chris Simion Mercurian spectacolul a marcat o premieră. A fost prima experientă în care a lucrat cu actorul care a trăit povestea în viața reală. La final, publicul a ramas impresionat de spectacolul care ofera in primul rand o lectie de viata, despre cum ne putem depasi limitele, daca avem curaj.

Mai multe articole despre:
alpinism