MENIU

Alina Mungiu Pippidi: Ponta strânge Parlamentul în jurul lui în lupta cu justiţia şi cu preşedinţia

Ponta, demis în Parlament?

Analistul politic Alina Mungiu-Pippidi este de părere că premierul Victor Ponta ar fi trebuit să demisioneze fără ca preşedintele să-i ceară demisia. Preşedintele fondator al Societăţii Academice din România (S.A.R) avertizează că suntem pe punctul de a avea un conflict constituţional.

"Premierul ar fi trebuit să demisioneze singur, având în vedere că a anunţat că dacă este anchetat şi a făcut o întreagă discuţie despre reformarea PSD, punând altor oameni din PSD condiţia ca imediat să-şi părăsească funcţia în această situaţie. Premierul trebuia să părăsească singur poziţia, fără să aştepte să-i ceară cineva demisia", a declarat Alina Mungiu Pippidi.

Preşedintele fondator al Societăţii Academice din România (S.A.R) crede că suntem în preajma unei confruntări care ar putea duce la un conflict constituţional. PSD ar fi fost într-o situaţie mult mai bună dacă "premierul făcea gestul corect după alegeri, cum au făsut toţi liderii de partid din Europa occidentală, şi s-ar fi retras, el şi domnul Dragnea [...] Încăpăţânarea lor de a supravieţui ne duce în situaţia în care suntem astăzi, care nu e una bună: ne pregătim iarăşi de confruntare şi se poate solda cu un conflict constituţional", a spus Mungiu, potrivit StiriTVR.ro.

Acum, Victor Ponta "strânge Parlamentul în jurul lui să se lupte cu justiţia şi cu preşedinţia, ceea ce ne pune din nou într-o situaţie ca aceea în care eram pe timpul lui Traian Băsescu, când cel mai simplu era să nu discutăm acum proceduri. Sunt multe motive pentru care Victor Ponta ar trebui să plece, nu numai faptul că a început DNA-ul urmărirea penală pe numele lui", e de părere Alina Mungiu Pippidi.

Fondatorul SAR dă exemplul lui Crin Antonescu, care a plecat atunci când a pierdut alegerile europarlamentare şi precizează că "PNL e u n organism mai democratic decât PSD".

"Domnul Ponta nu s-a retras, pentru că PSD nu e un partid democratic", a mai spus Mungiu Pippidi.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Ponta premier ponta dna