MENIU

Alina Mungiu Pippidi, despre demisiile de la Floreasca: M. Sănătăţii trebuia să rezolve problema!

Alina Mungiu Pippidi a declarat, în exclusivitate la Realitatea Tv, că Ministerul Sănătăţii trebuia să fi rezolvat conflictul dintre medicii care au demisionat de la Spitalul Floreasca şi managerul instituţiei, astfel încât opinia publică să nu vadă la televizor disputa dintre cele două părţi. Mai mult, Pippidi a declarat, făcând referire la declaraţiile unui medic demisionar care a precizat că avioanele nu se vor ridicxa de la sol, că în sistemul medical nu poţi lucra cu "oameni care şanatajează".

Întrebată cum vede situaţia de la Spitalul Floreasca, Mungiu a explicat:

"Deci eu nu ştiu nimic despre situaţia de la Spitalul Floreasca, nici ministrul nu ştie, aşteaptă confirmări. Ceea ce ştim noi este că unele instituţii merg pe bază de improvizaţie, nu au medicamente. Ceea ce se întâmplă este că oamenii îşi rezolvă problemele la televizor. Indiferent ce se întîmplă, nu poţi să spui că nu se ridică avioanele de la sol. Noi nu trebuie să vedem aşa ceva.(....) În tinereţea mea am fost medic şi nu a văzut aşa ceva. Oricât de rău era managerul acela, noi nu trebuia să vedem aşa ceva".

Totodată, Pippidi a mai spus că nu are sens să ne uităm în interiroul conflictului dintre medici şi manager, adăugând că nu poţiu lucra cu oameni care şantajează:

"Nici nu are sens să ne uităm în interiorul conflictului, nu are sens să ne uităm la televizor.(...) Ministerul Sănătăţii trebuia să găsească o soluţie de mediere, să rezolve această problemă, presa nu trebuia să facă presiuni. În sistemul medical nu poţi lucra cu oameni care şantajează".

Nu mai puţin de 15 dintre medicii de la Spitalul Floreasca, din Capitală, au demisionat. Potrivit Realitatea TV, aceştia reclamă managementul defectuos al directorului interimar. Protestul extrem are loc în condiţiile în care, zilele acestea, a apărut pe Internet o înregistrare audio în care managerul Sorin Păun înjură rezidenţii în sala de operaţie.

În replică, managerul Păun a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că îşi exprimă speranța că medicii de la Departamentul UPU - SMURD vor înțelege că 'au depus un jurământ în slujba pacientului și nu în interesul unui om sau al unui grup de interese'.

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat la Guvern, că situaţia de la Spitalul Floreasca este foarte gravă, după ce 15 medici şi-au depus demsiiile, aceştia acuzând managementul defectuos. Totodată, acesta a precizat că dacă acuzaţiile care i se aduc lui Păun sunt adevărate, sunt inaceptabile.

DEMISII în masă la Spitalul Floreasca, din Capitală. Ce reclamă medicii - VIDEO. Reacţia ministrului