MENIU

Alina Gorghiu: „Istoria se repetă frumos. Am bătut PSD măr în 2014 și vă asigur că se va întâmpla același lucru”

Foto arhivă

Consiliul Național al PNL a adoptat în unanimitate rezoluția privind siguranța cetățeanului, prezentată de ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Ea precizat că românii au nevoie de siguranță și de certitudine și de aceea vor vota la alegerile din iarnă candidatul PNL, Nicolae Ciucă.

„Venind încoace mă gândeam ce frumos se repetă istoria noastră ...  Acum 10 ani eram în echipa de campanie prezidențială a PNL. Știți ce auzeam în fiecare zi?
Auzeam că PNL nu are nicio șansă să câștige președinția României, ca o să ne bată PSD cu candidatul lor care era și Prim Ministru, auzeam că stăm prost în sondaje, ca nu intrăm în turul 2. Vă sună cunoscut? Acum auzim aceeași poezie. Deși, în primul tur, Premierul candidat al PSD a avut 40 de procente și un milion de voturi avans, am bătut PSD măr în 2014". 


"Așadar, nu există niciun motiv să nu câștigăm și anul acesta alegerile prezidențiale pentru că avem candidatul potrivit!" 
 
"Astăzi, nu este doar despre finalizarea procedurii de desemnare a candidatului PNL la  alegerile prezidențiale. Ci este și despre partidul care dă familiilor din România sentimentul de protecție, de siguranță, garanția că familiile sunt apărate. Nicolae Ciucă va asuma ca prioritate a mandatului său prezidențial tema siguranței familiilor, a tinerilor și a femeilor". 
  
"Sunt 3 legi anti-drog inițiate de PNL și votate anul acesta: înființarea Registrului național al traficanților de droguri, ca să putem cu instituțiile statului să-i monitorizezi pe ticăloși. Legea ”2 Mai”, traficanții de droguri de mare risc execută pedeapsa doar în pușcărie. Trei -  înființarea a 8 centre regionale pentru tratarea dependenței  de droguri, jocuri de noroc și alte dependențe."
  

"Aducerea fugarilor în țară a fost o linie roșie a programului liberal de guvernare. Peste 800 anul trecut, în 2024 am ajuns la aproape 600! Cine este condamnat de justiția din România, va executa pedeapsa în România. Însă tot justiție până la capăt înseamnă să luăm banii  de la infractori și să-i dăm victimelor."
  
"PNL a dat în această perioadă voce femeilor care au nevoie de ajutor. Gândiți-vă că trei sferturi dintre români spun că violența și hărțuirea sexuală sunt probleme grave în societatea românească. În 2023 au fost peste 100.000 de cazuri de violență domestică, cele mai multe victime fiind femei și copii. (...) Suntem aici trei miniștri liberali - Educație, Afaceri Interne, Justiție – hotărâți să luăm măsuri pentru a ne asigura că reacția statului față de orice sesizare venită de la cetățenii români va fi una  imediată; că poliția își dezvoltă  capacitatea de a interveni pentru a crește siguranța copiilor în mediul online; că drumul public  va fi mai sigur, pentru că încă se petrec prea multe tragedii."
 
"Vom continua toate acestea cu Nicolae Ciucă președinte pentru că el înțelege că ideea de “siguranță” nu este doar o vorbă, trebuie să fie o certitudine pentru România următorilor 10 ani". 


"PNL propune un președinte în slujba țării!”, a declarat Gorghiu.