MENIU

Alina Bica vrea audierea lui Băsescu și Udrea în dosarul Tender

Înalta Curte de Casație și Justiție a reluat dezbaterile în dosarul în care fostul procuror șef al DIICOT, Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru o presupusă favorizare a omului de afaceri Ovidiu Tender. Fosta șefă a DIICOT vrea ca Traian Băescuscu, Elena Udrea și omul de afaceri Marian Iancu să fie citați ca martori în proces.

Aflat în faza a doua procesuală, mai exact în rejudecarea apelului ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale, la termenul de luni, 23 septembrie avocații Alinei Bica au venit în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a cere administrarea unor probe în apărarea clientei lor.

Astfel, avocatul Doru Trăilă a cerut pentru Bica audierea fostului procuror DIICOT, Mirel Rădescu, arătând că pe mărturia acestuia au fost întemeiate, cel puțin în primă fază, acuzațiile DNA la adresa Alinei Bica. S-a mai solicitat audierea lui Mihai Udroiu, în prezent judecător la Oradea, fost consilier al Alinei Bica în perioada când aceasta a fost șefa DIICOT, a fostului procuror șef al Secției Judiciare de la DIICOT, Silvia Ștefănescu, a procurorului de judiciar Claudia Curelaru, precum și procurorului Laura Ecedi, scrie Newsonline.ro

Ca martori noi, avocatul Trăilă a solicitat audierea a două persoane, Vasile Dan și Horia Alexandru Enciu, pentru a arăta că nu a fost niciun folos material urmărit de Alina Bica în cazul Tender.

De asemenea, apărarea Alinei Bica cere audierea Elenei Udrea și a lui omului de afaceri Marian Iancu, care, spun avocații fostei șefe a DIICOT, pot confirma în diferite faze existența unor discuții informale la care a participat Bica și fosta conducere a SRI pentru a se stabili cum ar putea fi ajutat omul de afaceri Ovidiu Tender având în vedere că acesta ar fi derulat în Africa afaceri în ”interesul național”.

Nu în ultimul rând s-a mai solicitat audierea fostului președinte Traian Băsescu care ar putea să confirme dacă omul de afaceri Ovidiu Tender avea operațiuni comerciale în Africa în ”interesul național”.

Avocatul Trăilă a mai cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție să facă o serie de adrese la DIICOT și DNA pentru a verifica o serie de chestiuni tehnice dar și pentru a se confirma dacă Alina Bica a informat printr-un memoriu secret de serviciu despre legăturile sale de la un moment dat cu Nicoleta Tender, soția lui Ovidiu Tender, care la un moment dat i-ar fi recomandat un medic oncolog pentru mama fostei șefe a DIICOT.

În replică, procurorul de ședință al DNA a fost de acord doar cu audierea procurorilor Mirel Rădescu, Claudia Curelaru și Silvia Ștefănescu și a lui Mihai Udroiu, considerând ca neutilă chemarea celorlalți martori.

În schimb însă procurorul DNA a cerut audierea Nicoletei Tender, cerere la care avocatul Doru Trăilă s-a opus arătând că la acest moment există o stare conflictuală între familia Tender și Alina Bica.

Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare și a fixat termen pentru luna octombrie.