MENIU

Alin Stoica: Se caută soluții pentru creșterea ratei de vaccinare anti-Covid în Capitală. Întâlnire CRUCIALĂ săptămâna viitoare

Alin Stoica, prefect Capitală / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noi măsuri ar urma să fie luate de autorități pentru a crește rata de vaccinare din Capitală. În plus, se anunță o îtâlnire importantă, săptămâna viitoare, între specialişti şi personal didactic, pe tema vaccinării anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Alin Stoica, într-o declarație de presă susținută astăzi. 

Alin Stoica a spus că profesorii intră în contact cu elevii care sunt la o vârstă la care nu pot fi vaccinaţi, ca atare sunt mai expuşi infectării cu COVID-19 şi, prin intermediul lor, se poate transmite virusul mai uşor.

"Şi pentru populaţia generală urmează să luăm şi alte măsuri privind creşterea numărului de vaccinări. Deocamdată, suntem destul de jos, cam în jur de 1.000 de vaccinări pe zi, nu vorbim de cei care vin la rapel (...) Există deocamdată o discuţie cu CNCAV, nu am la acest moment nişte măsuri concrete pentru a creşte rata de vaccinare în Bucureşti (...) Avem capacitatea de vaccinare, avem dozele, avem informarea făcută", a mai spus prefectul, citat de Agerpres.

Alin Stoica a vorbit, astăzi, despre valul patru al pandemiei de coronavirus, susținând că, în urma unor estimări făcute de specialiști, România se va confrunta cu o medie de 1.600 de cazuri de COVID-19 pe zi la jumătatea lunii septembrie. Dintre acestea, 700-800 de cazuri pe zi ar putea să se înregistreze în Capitală. Prefectul spune că personalul medical poate face față acestui val, din punct de vedere material, însă trebuie pus accentul pe vaccinarea acestuia.