MENIU

Lista celor mai bogate alimente în calciu. Laptele NU e pe primul loc

Toată lumea știe că laptele este bogat în calciu, iar acest element este indispensabil sănătății. Însă, calciul mai poate fi asimilat și din alte alimente. Află ce produse alimentare trebuie să consumi pentru asta și care este cel mai bogat aliment în calciu.

Calciul, indispensabil sănătății

De mici, cu toții am auzit că tebuie să bem lapte pentru a avea oase și dinți puternici. Într-adevăr, laptele conține mult calciu, care este necesar pentru sănătate. Dar, multă lume, în special adulții, nu mai consumă acest produs. Cu toate acestea, calciul este indispensabil la orice vârstă.

Iată câteva alimente mult mai bogate în calciu decât laptele.

Semințele

Semințele sunt un superaliment. Ele oferă foarte multe beneficii nutriționale, printre care și calciul. Astfel, semințele de susan, chia sau mac sunt surse excelente de minerale. Doar trei linguri de semințe de chia, care ajung la 177 mg per lingură, au mai mult calciu decât un pahar cu lapte.

Semințele sunt, de asemenea, bogate în acizi grași Omega-3 și sunt foarte ușor de adăugat în dieta ta. Le-ai putea introduce în salate, cartofi prăjiți, piureuri, pe pâine prăjită sau chiar pe diverse gustări.

Semintele de susan sunt o sursa excelenta de calciu, dar pentru a beneficia la maximum de proprietatile lor, este important sa le consumi corect. În 100 de grame de seminte de susan, se gasesc aproximativ 975 mg de calciu, insa forma acestui calciu poate fi mai bine absorbita daca semintele sunt prajite usor sau macinate.

Sardinele

Una dintre cele mai bune surse de calciu sunt sardinele. O porție mică de sardine îți vor oferi 33% din necesarul zilnic de calciu. Cu atât mai bine dacă le consumi sub formă de conserve cu oase, deoarece de aici provine cea mai mare parte a calciului.

Nu toată lumea este un fan al sardinelor, dar puteți găsi câteva rețete delicioase în bucătăria mediteraneană, care folosește frecvent sardinele în diverse preparate. Încercați să adăugați sardine într-o salată de roșii cu castraveți, brânză feta și măsline.

Combinația dintre două plante care reprezintă un excelent tonic pentru creier. Ce alte beneficii are

Migdalele

Toate nucile sunt excelente pentru sănătate, dar migdalele sunt cea mai mare sursă de calciu dintre ele. De asemenea, ele mai conțin vitamine, proteine și fibre. Sunt recomandate să fie consumate în stare naturală, nu prăjite. Puteți păstra migdale prăjite pentru gustări sau le puteți adăuga în salate.

Verdețurile

Verdețurile sunt o sursă excelenta de calciu. Astfel, trebuie să consumi cât mai des spanac, varză, broccoli și alte verdețuri, în special cele de culoare verde închis. De regulă, cu cât frunza este mai închisă, cu atât conținutul de calciu este mai mare. Doar o cană de frunze verzi conține aproximativ 266 mg de calciu, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din necesarul zilnic de minerale. Le puteți consuma fie în stare crudă, fie în tocănițe sau supe.

Citește mai multe pe Almanah Online

 

 

Mai multe articole despre:
alimente calciu sanatate