Alimentul care activează hormonul fericirii. Trebuie să-l introduci în alimentația ta, beneficiile lui nu se opresc aici
Alimentul care activează hormonul fericirii. Trebuie să-l introduci în alimentația ta, beneficiile lui nu se opresc aici. Este vorba despre ardeiul iute, care are beneficii nebănuite. Acestea sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Are proprietatea de a încălzi corpul și de a pune sângele în mișcare, dar activează și hormonul fericirii. Dar pe lângă acestea mai are și alte multe beneficii.
Ardeiul iute, beneficii
Pe lângă întrebuințarea sa în scop culinar, ardeiul iute poate fi folosit şi în scop medicinal. Este recunoscut universal pentru proprietățile sale de a încălzi organismul și de a pune sângele în mișcare, datorită substanței pe care o conține, numită capsaicină. Astfel, este frecvent utilizat în industria farmaceutică, fiind baza numeroaselor unguente sau plasturi cu rol încălzitor și de stimulare a circulație sangvine.
De asemenea, este un excelent analgezic și un puternic decongestionant. Așadar, nu ezitați să consumați ardei iute ori de câte ori ați răcit și aveți nasul înfundat.
Ardeiul iute are efect și asupra stării de bine, deoarece capsaicina stimulează creierul care eliberează endorfine ce dau o stare de bine organismului. Este cunoscut și efectul său de tonic cardiac, studii recente efectuate au demonstrat că scade nivelul de colesterol și reduce gravitatea unor boli cardiace.
Este un tonic excelent. Îl ai în grădină, dar poate nu știai câte beneficii are
Ardei iute, planta care stimulează memoria
Este indicat și pentru întărirea sistemului imunitar, deoarece este bogat în vitaminele A și C, poate fi așadar un aliat împotriva răcelii și a gripei. Este stimulent pentru memorie, îmbunătățește digestia, iar consumul regulat și moderat ajută la pierderea în greutate.
Îl puteți consuma, atât în stare crudă, cât și sub formă de pulbere, însă aveți grijă la cantitate, deoarece este un puternic stimulent și consumat în cantități mari poate cauza arsuri ale stomacului.
Ce inseamna să ai metabolismul lent. Cum îți afectează sănătatea si ce trebuie sa faci pentru a-l stimula