Alimentele care îţi dau energie şi te scapă de ASTENIA de TOAMNĂ
Vremea rece aduce odată cu ea o stare de spirit proastă. Mai mult decât atât, te secătuieşte de energia de care ai atât de multă nevoie pentru a duce la bun sfârşit sarcinile zilnice. Poţi deveni însă mai plină de viaţă dacă asimilezi anumite alimente care furnizează suficiente calorii şi nutrienţi benefici organismului.
Cele mai bune alimente pe care le poţi asimila pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit sunt cele care stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi declanşează eliberarea de substanţe chimice care te fac să te simţi bine (serotonină).
Există şi altele care aduc beneficii majore corpului, aşa că iată un mic ghid privind cele mai eficiente soluţii care dau un impuls sistemului tău, făcându-te mai fericită şi mai puternică.
Carbohidraţii buni
Carbohidraţii sunt sursă de combustibil preferată a corpului tău deoarece ridică nivelul de serotonină. Evită alimentele dulci şi sosurile de zahăr deoarece ele cauzează oboseală şi toane. În schimb, optează pentru cereale integrale, întrucât organismul le absoarbe mai lent şi se simte ajutat de ele să menţină nivelurile stabile de energie şi de zahăr din sânge. Carbohidraţii buni îi poţi regăsi în: orez, fasole, cartofi, linte.
Caju, migdale, alune
Aceste alimente nu doar că sunt bogate în proteine. Ele conţin de asemenea magneziu, o minerală care joacă un rol vital în conversia zahărului în energie.
Carne slabă, macră
Carne de vită macră, carnea de pui fără piele şi carnea de curcan sunt surse sănătoase de proteine. Ele conţin, în plus, vitamina B12, care poate combate insomnia şi depresia.
Somon
Peştele gras este bogat în Omega-3, care previne la rândul lui depresia. El oferă, în plus, o gama largă de beneficii, protejând sănătatea inimii, motiv pentru care este extrem de indicat să îi consumi cu precădere de-a lungul sezonului rece. În afară de peştele gras, poţi regăsi Omega-3 în legume cu frunze verzi şi întunecate.
Fibre
Fibrele sunt un stabilizator de energie. Ele încetinesc digestia, oferind o aprovizionare mai constantă de energie în timpul zilei. Poţi creşte aportul de fibre din organism prin consumul de fasole, fructe, legume, pâine integrală de grâu şi cereale integrale.
Apă
Între deshidratare şi oboseală există o legătură clară. Unele studii sugerează chiar că până şi deshidratarea uşoară poate încetini metabolismul şi îngreuna activitatea creierului. Soluţia este simplă: bea cât mai multă apă sau alte băuturi neîndulcite la intervale regulate.
Ciocolată pură
O porţie zilnică de ciocolată pură îţi poate creşte energia şi îmbunătăţi starea de spirit. Nu ezita să o consumi, fără să exagerezi însă.