MENIU

Alimentele care consumate frecvent previn apariția de Alzheimer. Cum să-ți protejezi sănătatea creierului

Alimentele care consumate frecvent previn apariția de Alzheimer. Cum să-ți protejezi sănătatea creierulu

Alimente care previn apariția de Alzheimer

Boala Alzheimer poate fi prevenită printr-o alimentație echilibrată. Iată ce alimente trebuie să consumin dacă vrei sa previ această afecțiune.

Dacă doar schimbarea dietei poate reduce riscul de Alzheimer, de ce să nu o încercați? Există studii care sugerează că dieta poate duce la întârzierea neurodegenerativă și poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer.

Iată ce alimente pot aduce beneficii sănătății creierului tău!

Legume cu frunze verzi, cel puțin 6 porții pe săptămână

Legumele cu frunze verzi au un efect puternic și pozitiv asupra sănătății cognitive, acestea pot fi alimentele numărul unu care luptă împotriva demenței și a bolii Alzheimer. Este recomandat de speciaști să mănânci legume cu frunze verzi de cel puțin șase ori pe săptămână.

Care este mai sănătoasă pâinea albă sau cea neagră. Diferența dintre cele două sortimente. Ce recomandă nutriționistul Mihaela Bilic

Fructe de pădure, cel putin 2 portii pe săptămână

Fructele de pădure conțin flavonoide și sunt pline de antioxidanți, compuși antiinflamatori, fibre, vitamine și minerale. Oamenii de știință au descoperit că există legături directe între fructele de pădure și sănătatea creierului. Deci, consumul de fructe de pădure, de cel putin două ori pe saptamană, este o alegere bună pentru tine

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt de obicei bogate în fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, vitamine B și fibre dietetice. Cerealele integrale sunt o componentă cheie a dietei mediteraneene. Se recomandă un consum zilnic.

Pește, 1 porție pe săptămână

Peștele, o altă componentă de bază care luptă împotriva bolii Alzheimer și a demenței, poate oferi proteine slabe și grăsimi sănătoase. Multe tipuri de pește, cum ar fi somonul, sardinele, heringul, tonul, au un nivel ridicat de acizi grași omega-3. Iar consumul de pește bogat în omega-3 poate ajuta la protejarea împotriva demenței și a bolii Alzheimer, dar și la protejarea funcției creierului. Este bine pentru tine să mănânci pește cel puțin o dată pe săptămână.

Ce ascunde pofta de dulciuri. Semnalul prin care organismul îți cere ajutor. Ce vrea să-ți transmită

Păsări de curte, 2 porții pe săptămână

Consumul cărnii de păsări de curte în loc de carne roșie sau carne de porc poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer. Păsările de curte conțin, în primul rând, proteine slabe, spre deosebire de carnea roșie și carnea de porc. Se recomandă să introduci în alimentația ta această carne de două ori pe săptămână

Fasole, mai mult de 3 portii pe săptămână

Fasolea, acest tip de leguminoasă, poate oferi surse importante de proteine, fibre și carbohidrați complecși în dieta Alzheimer. La fel ca legumele cu frunze verzi, sunt o sursă bună de acid folic. Dietele bogate în leguminoase pot proteja, de asemenea, sănătatea creierului. Așa că este bine să consumi fasole de mai mult de trei ori pe săptămână.

Citește continuarea pe Almanah Online

Mai multe articole despre:
alimente alzheimer dementa sanatate