MENIU

Alimente recomandate pentru un ten fără imperfecțiuni. Ce trebuie să consumi dacă vrei să ai pielea fermă

Alimente recomandate pentru un ten fără imperfecțiuni. Secretele anti-îmbătrânire și sfaturi anti-aging. Cum poți diminua ridurile și care sunt alimentele pe care trebuie să le introduci în alimentația ta, pentru a avea un ten hidratat și lipsit de riduri. Ce spune specialistul.

Alimente recomandate pentru un ten fără imperfecțiuni

Alimentele pe care le mănânci zilnic pot avea un impact major asupra calității pielii tale. Dacă vrei să scapi de grija imperfecțiunilor, trebuie să faci schimbări nutriționale în dieta ta. Există alimente care pot ajuta la ameliorarea afecțiunilor pielii.

„Alimentele bogate în zinc, cum ar fi semințele de dovleac, lintea, fasolea și caju, sprijină sănătatea pielii prin reglarea producției de sebum și reducerea inflamației.”, a declarat dieteticianul Carolina Schneider, potrivit Real Simple.

Aceasta recomandă să consumi alimente bogate în zinc, care sunt deosebit de utile în tratarea sistemului hormonal dezechilibrat care tinde să irite pielea. „Zincul joacă un rol în controlul producției de sebum, deoarece scade cantitatea de hormoni masculini (androgeni) care pot contribui la apariția acneei și a pielii grase.”, a adăugat dieteticianul.

Pește gras

Peștele gras cum ar fi somonul sau macroul conține ingrediente antiinflamatoare și este recomandat să îl introduci în dieta ta, dacă te confrunți cu imperfecțiuni ale tenului. Peștele este bogat, de asemenea, în acizi grași Omega-3. Aceștia joacă un rol în menținerea barierei lipidice a pielii, care poate fi esențială pentru hidratare și protecție împotriva daunelor produse de mediu.

Ardei gras

Consumul de ardei gras susține sănătatea pielii datorită conținutului său ridicat de Vitamina C și beta-caroten. Într-o cească de ardei gras tocat există mai multă vitamina C decât necesarul zilnic recomandat, potrivit specialiștilor.

Beta-carotenul ajută la protejarea împotriva daunelor solare, menținând pielea sănătoasă și mai strălucitoare. Ardeiul gras este o opțiune sănătoasă și accesibilă pentru gustarea dintre mese, pentru care pielea ta îți va fi recunoscătoare.

Roșii

Pe lista de alimente recomandate pentru un ten fără imperfecțiuni se află și roșiile. Sunt delicioase și extrem de versatile, le poți consuma atât proaspete, cât și uscate. Consumul de roșii poate îmbunătăți textura și sănătatea generală a pielii, deoarece sunt bogate în licopen. De asemenea, licopenul poate diminua efectele secundare fizice cauzate în organism de stresul oxidativ.

Nuci

Nucile sunt bogate în zinc și Omega-3, ambele fiind vitale pentru sănătatea pielii. Zincul este un oligoelement esențial care contribuie la regenerarea și vindecarea pielii. Mănâncă zilnic o mână de nuci și vei observa cum textura pielii tale devine mai curată și mai fină în timp.

Secretele anti-îmbătrânire și sfaturi anti-aging. Cum poți diminua ridurile și care sunt alimentele pe care trebuie să le introduci în alimentația ta, pentru a avea un ten hidratat și lipsit de riduri. Ce spune specialistul.

Secretele gheișelor pentru a-și ascunde vârsta. Ce trucuri de a se menține tinere foloseau cele mai dorite femei

Alte alimente anti-îmbătrânire

Secretul unui ten fără riduri, susține sursa, constă în consumul de alimente bogate în vitamine liposolubile (A, D, K, C, Flavonoide, Caroteneoizi, dar și minerale precum Magneziu, Zinc, Seleniu, acizi grași. Specialistul mai recomandă postul intermitent și exercițiile fizice, dar și somnul de calitate.

Alimentele care ajută la prevenirea apariției ridurilor pe care le recomandă sunt următoarele:

Alimente vegetale

Din categoria vegetale, cel mai recomandat este cartoful dulce, dar și ardeiul gras roșu. De asemenea, pe lista sursei se numără și avocado, uleiul de măsline, migdalele, rodiile, pepenele verde, mango, papaya, afine, caise și drojdia nutritivă.

Totodată, specialistul recomandă și salata năsturel, despre care spune că are mai mult fier decât spanacul și mai mult calciu decât laptele. Aceste alimente conțin provitamina A, pe care organismul o tranformă în retinol sau Vitamina A activă.

Citește continuarea pe Almanah Online.

 

Mai multe articole despre:
alimente cosmetica sanatate