MENIU

Alimente care întârzie îmbătrânirea. Sunt bogate în antioxidanți și te mențin tânăr și în formă

Alimente care întârzie îmbătrânirea și care joacă un rol important în menținerea sănătății pielii și nu numai. Iată care sunt acestea și de ce trebuie să le introduci în alimentația ta.

Alimente care întârzie îmbătrânirea

Alimentele și dieta joacă un rol important în viața noastră. Alimentația echilibrată și sănătoasă poate avea un rol vital pentru sănătate și ne poate ajuta să devenim, indiferent de vârstă, plini de vitalitate. De asemenea, să fim mai longevivi.

Iată opt dintre alimentele cu efect anti-îmbătrânire, care îți vor păstra pielea mult timp tânără, fermă și frumoasă, dacă le vei consuma în mod constant.

Fructele de pădure

Indiferent dacă preferați fragi, mure sau afine, o mână de fructe de pădure consumate zilnic sunt excelente pentru piele. Acestea sunt bogate în antioxidanți care întârzie și împiedică deteriorarea celulelor.

De asemenea, ajută la reducerea inflamațiilor și a durerilor articulare și pot îmbunătăți abilitățile cognitive, prevenind apariția bolii Alzheimer și a demenței.

Avocado

Este un super aliment ce conține grăsimi benefice sănătății. Un singur fruct de avocado consumat pe zi poate reduce colesterolul și stimulează procesul de regenerare al pielii. Avocado asigură organismului sursa necesară de vitamina C, potasiu și antioxidanți, care mențin pielea tânără și sănătoasă.

De ce apar bătăile neregulate ale inimii. Ce trebuie să faci în caz de aritmie

Citricele

Sunt o sursă importantă de vitamina C și acid folic. Citricele ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism și a acidului uric din sânge. Consumul regulat de citrice ajută la prevenirea apariției problemelor circulatorii și cardiace. Consumul de suc de lămâie dimineața va ajuta organismul să absoarbă toate substanțele nutritive și va detoxifica organismul.

Turmericul

Acest condiment a devenit din ce în ce mai popular, fiind extrem de benefic sănătății. Are proprietăți anti-cancerigene și antiinflamatorii şi este un condiment foarte apreciat. De asemenea, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și oferă organismului energie, crescând rezistența la stres.

Citește mai mult Aici

Mai multe articole despre:
alimente antioxidanți sanatate fructe terapii