MENIU

Alimente care favorizează balonarea. Ce trebuie să eviți dacă te confrunți cu această problemă

Alimente care favorizează balonarea. Ce trebuie să eviți dacă te confrunți cu această problemă.

Alimente care fermentează

O cauză a balonării este consumul unor alimente-vedetă la acest capitol, precum fasolea, mazărea sau năutul. În cazul acestora, este important ca ele să stea în apă în jur de 8 ore și apoi să fie fierte bine. De asemenea, varza, varza de Bruxelles sau conopida au același efect.

Ce boli pot să apară dacă ai lipsă de vitamina D și care sunt primele simptome ale deficitului

Alimentele care conțin lactoză

Pentru persoanele cu sensibilitate și intoleranță la lactoză încă nediagnosticată, laptele poate fi cauza balonării. Explicația este simplă: când organismul nostru nu are suficientă lactază (aceasta fiind o enzimă care contribuie la digestia lactozei, o glucidă prezentă în produsele lactate), lactoza nu este digerată în intestinul subțire și ajunge în intestinul gros, provocând balonare și dureri abdominale.

Sarea și zahărul

Zahărul afectează flora bacteriană, de aceea se recomandă să-l pui pe pauză, dacă observi că te balonezi mai des. În ceea ce privește sarea, aceasta are rolul ei în alimentație, însă e important să o consumi cu moderație. Iar dacă observi o legătură directă între balonare și sare, bineînțeles, elimin-o pentru o perioadă din alimentație.

De ce este bine să consumi ceai verde. Beneficii despre care nu știai

 

Sursa: Libertatea pentru femei

Mai multe articole despre:
balonare alimente care baloneaza sanatate