MENIU

Alimente care cresc tensiunea arterială. Ce trebuie să eviți cel mai mult

Ce alimente cresc cel mai mult tensiunea. Află ce trebuie să excluzi din alimentația ta, dacă suferi de hipertensiune. 

Carne roșie

Carnea roșie se regăsește printre aceste alimente care cresc tensiunea arterială. Procesul de metabolizare a cărnii roșii în organism poate elibera compuși care pot ridica nivelurile tensiunii arteriale. În această categorie, se numără: carnea de porc, carnea de vită, carnea de miel, carnea de capră și carnea de vițel.

Alimentele sărate

Consumul ridicat de sodiu poate ridica nivelurile tensiunii arteriale, conform Medical News Today. Alimentele foarte procesate conțin multă de sare. 

Alimente cu zaharuri adăugate

Alimentele cu zaharuri adăugate sunt alimente care cresc tensiunea arterială. Pe lângă faptul că te vor face să crești în greutate, onsumul ridicat de fructoză reprezintă o cauză majoră a hipertensiunii arteriale. 

Cofeină

Consumul excesiv de băuturi bogate în cofeină, mai exact depășirea a trei cești de cafea pe zi sau prea mult ceai verde, care, de asemenea, conține cofeină, poate crește nivelul tensiunii arteriale. 

De asemenea, excesul de cofeină poate provoca o serie de alte simptome negative, precum: palpitații, anxietate, insomnie, nervozitate excesivă, deshidratare și osteoporoză.

Are efect ca alcoolul asupra organismului, scurtează viața și totuși este cel mai consumat aliment din lume. La ce trebuie să renunți și ce efecte are, de fapt

Alcoolul

Consumul excesiv de alcool poate reprezenta un factor de risc pentru bolile de inima și de asemenea, se numără printre alimentele care cresc tensiunea arterială.

Câtă pâine trebuie să mâncăm zilnic, astfel încat să nu ne îngrășăm

Citește continuarea aici.

 

Mai multe articole despre:
alimente tensiune sanatate