MENIU

Alimente care combat depresia. Ce trebuie să mănânci pentru a avea o dispoziție excelentă

Starea de spirit și dispoziția ne poate fi influențată de anumite alimente. Astfel că, atunci când sunteți la pământ cu dispoziția, trebuie să știți ce alimente să consumați pentru a vă crește buna dispoziție. Iată câteva alimente care combat depresia.

Alimente care îmbunătățesc starea de spirit

Unlele studii demonstrează că există o strânsă legătură între nutriție și sănătatea mintală. Cu toate acestea, este important să rețineți că starea de spirit poate fi influențată de mai mulți factori, cum ar fi stresul, mediul înconjurător, lipsa somnului, tulburările de dispoziție și deficiențele nutriționale.

Ce alimente nu ar trebui să ții niciodată în frigider. Își schimbă compoziția și devin nocive pentru sănătate

Prin urmare, este dificil de determinat cu exactitate dacă mâncarea vă poate îmbunățăți starea de spirit. Cu toate acestea, s-a demonstrat că anumite alimente îmbunătățesc sănătatea generală a creierului și anumite tipuri de tulburări ale dispoziției.

Peștele gras

Acizii grași omega-3 sunt un grup de grăsimi esențiale organismului. Acestea trebuie obținute din alimentație, deoarece organismul nu le poate produce singur. Printre alimentele ce le conțin, se numără peștele gras, precum somonul sau tonul alb. Omega-3 contribuie la fluiditatea membranei celulare a creierului și joacă roluri cheie în dezvoltarea creierului.

Conform unor studii, consumul de omega-3 sub formă de ulei de pește scade depresia, scrie aceeași sursă.

Ciocolata neagră

Ciocolata este bogată în mulți compuși care stimulează starea de spirit. De asemenea, zahărul pe care-l conține poate îmbunătăți starea de spirit, deoarece este o sursă rapidă de combustibil pentru creierul tău. Mai mult, poate elibera compuși cum ar fi cofeina, teobromina și N-aciletanolamina - o substanță chimică similară canabinoizilor, care ajută la îmbunătățirea stării de spirit.

Băutura banală care este un adevărat panaceu universal. Sigur și tu o consumi, dar nu știai câte beneficii are pentru sănătate

Deoarece, ciocolata cu lapte conține ingrediente precum zahărul și grăsimile, cel mai bine este să optați pentru ciocolată neagră. Aceasta este mai bogată în flavonoide și mai săracă în zahăr adăugat. Însă, nu facecți abuz, deoarece conține multe calorii.

 

Mai multe articole despre:
sanatate alimente alimentatie alimente sanatoase