MENIU

Alfred Bulai a strâns o avere din colaborările cu statul. Cum l-a protejat Remus Pricopie pe profesorul acuzat că și-a folosit funcția în scop sexual

Alfred Bulai a strâns o avere din colaborările cu statul. Cum l-a protejat Remus Pricopie pe profesorul acuzat că și-a folosit funcția în scop sexual

Scandalul sexual al momentului de la SNSPA îl are în centru chiar pe rectorul instituției, Remus Pricopie. Acesta este suspectat că l-ar fi protejat pe profesorul Alfred Bulai în mai multe momente în care studentele ar fi încercat să vorbească. Între timp, ies la iveală informații incendiare despre sociologul abonat la contractele cu statul. Bulai a câștigat în doar 8 ani prin firma de cercetare socială peste 135.000 de euro. Nici protectorul său, Remus Pricopie nu o duce rău. Rectorul SNSPA a fost ministru al Educației în Guvernul Ponta și se poate lăuda cu o avere considerabilă. 

După înregistrările apărute în spațiul public în care Alfred Bulai le făcea avansuri studentelor sale, rectorul Remus Pricopie a anunțat că i-a suspendat activitatea acestuia din cadrul SNSPA. Însă, potrivit jurnaliștilor, fostul ministru al Educației din Guvernul Ponta ar fi știut în tot acest timp ce obiceiuri murdare are sociologul, dar, a preferat să tacă.

Rectorul Remus Pricopie, vocal pe rețelele de socializare pe aproape orice controversă politică a ales să nu menționeze nimic despre scandalul sexual care îi pătează imaginea instituției pe care o conduce.

Ies la iveală și informații șocante despre cum sociologul Alfred Bulai era abonat la contracte cu statul. Deși deține doar jumătate din firma de cercetare, Bulai a încasat profituri de peste 135 de mii de euro din 24 de contracte semnate cu diverse instituții ale statului.Potrivit ultimei declarații de avere, Alfred Bulai a avut un salariu de aproape 19.000 de lei pe lună ca profesor titular și director al departamentului de sociologie al SNSPA. El a mai încasat 3.000 de lei pentru un training la o școală de vară. Sociologul deține un apartament în Capitală și are aproximativ 125 de mii de euro în conturi.

Nici Remus Pricopie nu o duce rău din colaborările cu statul. Remus Pricopie este rector al SNSPA din anul 2012. El a fost numit ministru al Educației de Victor Ponta, prima dată în anul 2012 și a doua oară în anul 2014. Potrivit jurnaliștilor, rectorul de la SNSPA a încasat în anul 2023 aproape 552 de mii de lei de la universitatea pe care o conduce.

Și soția sa ar fi favorizată în sistem. În martie 2024, Camelia Pricopie a fost aleasă la propunerea PSD să îi ia locul baronului Niculae Bădălău pe postul de vicepreședinte la Curtea de Conturi, după ce acesta fusese arestat. Aceasta era înainte chimistă la o unitate din servicii. 

Încă o studentă rupe tăcerea în cazul abuzurilor lui Alfred Bulai: „Îmi spunea că femeile la 24 de ani sunt expirate”

Mai multe articole despre:
bulai abuzuri avere