MENIU

Alexandru Rafila: „Sunteți o nouă generație. Nu uitați de interacțiunea cu bolnavul, cu pacientul. Oamenii au nevoie de empatie”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății - Alexandru Rafila, a transmis în mesajul său de început de an universitar importanța pregătirii pentru medicină și rămânerii în România a viitorilor medici. 

„Sunteți o nouă generație, care poartă numele extrem de important din medicinia românească - numele profesorului Moraru. Telemedicina și inteligența artificială vor deveni dominante și cu siguranță veți avea alte oportunități decât am avut noi în a interacționa și furniza ceea ce știși dvs către pacienți.

Nu uitați de interacțiunea cu bolnavul, cu pacientul. Oamenii au nevoie de empatie, au nevoie de sprijinul dvs, au nevoie să vă împărtășească nevoile lor, durerile lor. Si dacă veti fi sunteți empatici, lucrul ăsta s-ar putea sa contribuie la vindecarea lor in proportie la fel de mare ca și soluția terapeutică pe care le-o adminsitrați. Nu uitați niciodată de acest lucru. (...)

Important e să vă faceți datoria, față de voi înșivă, față de părinții voștri care v-au ajutat să ajungeți studenți. (...)

La Ministerul Sănătății veți avea ușa deschisă și să putem dezvolta impreună programe care sa imb preg prof a studenților și medicilor. (...)

Să încercați să vă desfășurați activitatea profesională în România, să aduceți ce învățați în România, care are nevoie de voi”, le-a transmis ministrul Sănătății - Alexandru Rafila studenților de la medicină, prezent luni la deschiderea anului universitar, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.