MENIU

Alexandru Rafila (PSD), atac la Emil Boc: Acum se văd efectele festivalului de la Cluj, în creșterea transmiterii COVID-19

Alexandru Rafila, deputat PSD Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Alexandru Rafila susține că în aceste zile se văd în valul imens de infectări efectele festivalurilor din vară. Deputatul PSD amintește de festivalul UNTOLD de la Cluj-Napoca și îi recomandă primarului Emil Boc să meargă cu rucsacul să testeze cetățenii în diverse locuri publice.

„Clujul este pe locul doi. Acum nu ştiu, poate că domnul primar îşi ia rucsacul, aşa cum mi-a recomandat mie, şi merge să testeze prin diverse locuri publice, lumea. Se vede, dacă vă uitaţi la nivelul judeţului Cluj, că nu numai Cluj-Napoca e afectat şi multe alte localităţi sunt foarte afectate”, a declarat Alexandru Rafila miercuri seară la un post TV.

Potrivit bilanțului de miercuri, județul Cluj este pe locul doi la nivelul întregii țări, cu 63.958 de cazuri, de la începutul epidemiei, după Capitală, cu 205.829 de cazuri în ultimul an și jumătate.

„Foarte multe persoane din alte oraşe, din Bucureşti, Timişoara, unde sunt incidenţe mari, au fost la acest festival (Untold - n.red.), iar acum ne găsim în perioada în care rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii", a concluzionat deputatul PSD Alexandru Rafila.

„Dialogul” în contradictoriu cu Emil Boc a început la jumătatea lunii septembrie, când deputatul PSD a spus că primul oraș carantinat din țară va fi Clujul.

„Domnul Boc este extrem de popular la Cluj. Domnul Boc, datorită faptului că a fost amfitrionul, susţinătorul şi promotorul acestui festival de la Cluj va fi şi cel care va «beneficia» de primul mare oraş din România în carantină – acesta va fi Cluj-Napoca”, spunea la 16 septembrie Alexandru Rafila la un post TV.

Emil Boc a reacționat imediat și i-a transmis deputatului PSD „să își vadă de treaba lui. De grija noastră să nu moară și mai bine ar fi să își ia rucsacul în spate și să meargă să vaccineze oameni prin țară sau să susțină vaccinarea, așa cum i-ar sta bine unui reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății. Să lase vorbele și mai mult să facă, pentru că de vorbe suntem toți sătui”, potrivit stiridecluj.ro.