MENIU

Alexandru Rafila: „Noi am avut cea mai mare mortalitate după cel de-al Doilea Război Mondial în lunile octombrie şi noiembrie”

Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila - deputat PSD spune că s-a înregistrat cea mai mare mortalitate după cel de-al Doilea Război Mondial în lunile octombrie şi noiembrie, referindu-se la decesele de covid.

„Noi am avut cea mai mare mortalitate după cel de-al Doilea Război Mondial în lunile octombrie şi noiembrie, au avut loc alegerile la începutul lunii decembrie, iar numărul de decese după data de 1 ianuarie să ştiţi că a fost destul de important. Din totalul de 34.000 de decese înregistrate în România datorită acestei boli, 16.400 au fost înregistrate după data de 1 ianuarie.

Deci, în mod evident, evoluţia pandemiei, consecinţele asupra sănătăţii populaţiei şi asupra mortalităţii din România se datorează, de foarte multe ori, abordărilor politice şi politicianiste în ceea ce priveşte această pandemie", a afirmat Alexandru Rafila, luni seară, la un post TV.

Medicul nu este foarte optimist apropo de revigorarea campaniei de vaccinare: „Am o mare, mare nelămurire: de ce treimea aceea din populaţie care nu era decisă nu s-a vaccinat. (...) Ăsta cred că este, de fapt, eşecul major: să nu reuşeşti să convingi oameni care aveau nevoie de informaţii, de încredere, să transmiţi acest lucru, este total inexplicabil".