MENIU

Alexandru Rafila: „În noiembrie 2020 am avut cea mai mare mortalitate înregistrată în România de la cel de-al doilea Război Mondial încoace”

Alexandru Rafila/sursa foto: INQUAM

Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, a precizat, în cadrul unei conferinței Profit Health Forum, că luna noiembrie a anului 2020 a reprezentat momentul cu cea mai mare mortalitate în România, de la cel de-al doilea Război Mondial încoace.

Alexandru Rafila: ”În luna noiembrie a anului trecut am avut cea mai mare mortalitate înregistrată în România de la cel de-al doilea Război Mondial încoace - mortalitate lunară. Lucrul acesta, de fapt, ne arată că există în continuare vulnerabilități la nivelul sistemului de sănătate și avem ocazia acum să încercăm să abordăm aceste lucruri”.

Numărul deceselor din primele 11 luni ale anului 2020 a fost mai mare cu peste 23.000 de persoane față de perioada similară din 2019. Acest lucru a fost evidențiat în datele raportului transmis de Institutul Național de Statistică.

Mai mult, începând din luna iunie 2020, în fiecare lună numărul deceselor a fost mai ridicat decât în 2019. Iar în noiembrie 2020, diferența a fost mult mai mare mare. Conform Hotnews, numărul deceselor înregistrate în luna noiembrie 2020 a fost de 34.769, față de puțin peste 20.000 în noiembrie 2019.

 

 

Mai multe articole despre:
Rafila rafila coronavirus