MENIU

Alexandru Rafila, despre participarea la protestul împotriva OUG 13 din timpul guvernării PSD: Intoleranţa poate duce la un atentat la democraţie

Alexandru Rafila candidează la alegerile parlamentare pe listele PSD. Anunțul lui Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos/George Calin

Medicul Alexandru Rafila, care va candida la alegerile parlamentare din partea social-democraților,  spune că a fost la protestele împotriva guvernului PSD de acum trei ani, după adoptarea OUG 13, pentru că „anumite lucruri nu erau corecte și trebuiau îndepărtate”.

 

Precizările lui Alexandru Rafila pentru presă au venit după ce a anunțat că va candida la alegerile parlamentare pe lista social-democraților. 

Alexandru Rafila a explicat joi, într-o conferinţă de presă, că a participat la protestul din Piaţa Victoriei din 2017 legat de Ordonanţa 13 aprobată de Guvernul social-democrat condus de Sorin Grindeanu pentru că a apreciat că s-au întâmplat anumite lucruri care nu erau corecte din punct de vedere politic.

La numai două săptămâni după instalarea Guvernului PSD-ALDE, condus de premierul Sorin Grindeanu, a fost emisă, pe 31 ianuarie 2017, celebra OUG 13 de modificare a legilor Justiției, mai exact de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Din acea seară a început, în fașa Guvernului, în Piața Victoriei, seria marilor proteste împotriva PSD și a modificărilor legilor Justiției. 

„Intoleranţa poate duce la un atentat la democraţie. Şi atunci s-au întâmplat anumite lucruri care, din punct de vedere politic, nu erau corecte şi care trebuiau îndreptate. Şi, până la urmă, protestul într-o piaţă publică a unui număr mare de oameni arată că societatea nu suportă astfel de derapaje. Şi cred că ăsta a fost mesajul şi nu cred că este niciun fel de ruşine să faci un astfel de gest. Este, dimpotrivă, o apărare a unui drept civic al democraţiei şi lucrul ăsta trebuie în mod foarte clar afirmat şi respectat", a declarat Rafila la sediul PSD, întrebat dacă a fost în Piaţa Victoriei în 2017, dar şi pe 10 august 2018.

El a precizat că nu a participat la protestul din 10 august 2018, potrivit Agerpres

Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României la Organizatia Mondială a Sănătății, a anunțat joi că va candida pe listele PSD București la alegerile parlamentare.