MENIU

Alexandru Rafila, despre discuții cu premierul propus: „Mergem pe varianta un guvern tehnic care să organizeze în primăvară alegeri anticipate”

Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila - deputat PSD a declarat, miercuri, la Realitatea PLUS, că partidul din care face parte nu este împotriva discuțiilor cu premierul propus Dacian Cioloș, însă nu înseamnă că îl va susține. PSD dorește în continuare guvern de tehnocrați.

„Bineînțeles că noi nu suntem opuși dialogului, vor fi discuții, dacă dl Cioloș decide, dar asta nu înseamnă că îl vom și susține. Cu un partid care are 12% este puțin probabil să reziste.

Mergem pe varianta un guvern tehnic care să organizeze în primăvară alegeri anticipate, un guvern care să conțină persoane care să aibă răspunsuri la problemele sanitare și economice”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri, la Realitatea PLUS.

Referitor la situația medicală generată de pandemie, medicul a spus că nu s-a făcut nimic pentru valul.

„Ieri am ajuns într-o situație imposibilă din punct de vedere al deceselor și infectărilor. Tot facem comparație cu Lombardia. Acolo au fost înregistrate decese ale unor persoane la domiciliu pentu că nu ajungeau la spital. La noi nu sunt suficiente resurse. Spitalele sunt aglomerate și de pacienții care ar putea să primească tratament ambulatoriu.

Nu s-a făcut nimic ca acest val 4 al pandemiei să fie pregătit. Dl premier spunea că o să fie ușor. Au fost niște declarații politicianiste, niște minciuni. Trebuie să gestionăm acest haos”, a spus Alexandru Rafila.

Întrebat ce va urma, Rafila a răspuns: „Văd foarte complicată următoarea perioadă. Nici nu poate fi altfel. Am ajuns la un număr mare de infectări. Cazurile se complică și duc la deces. Fac un apel la toată lumea ca atunci când are confirmarea că este infectat să declare, să fie introduși în sistem și dacă apar simptome să fie tratați cât mai repede”.

Mai multe articole despre:
alexandru rafila politica pandemie guvern valul 4