MENIU

Alexandru Rafila: De 4 ori mai mulți români ar fi fost, de fapt, infectați cu SARS-COV-2

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul Alexandru Rafila a precizat, miercuri, că numărul românilor care au avut COVID-19 este, de fapt, de cel puțin patru ori mai mare față de cel raportat de Guvern, prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

„Probabil, sunt vreo opt milioane care s-au infectat în România”, a declarat Alexandru Rafila.

Astfel, potrivit estimării deputatului PSD, aproximativ 50% dintre români au căpătat anticorpi naturali împotriva COVID-19.

Medicul a precizat că numărul românilor care au avut COVID-19 este, de fapt, de cel puțin patru ori mai mare față de cel raportat de Guvern, prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Bilanț coronavirus 24 noiembrie

Până astăzi, 24 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.769.783 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.156 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

1.658.933 de pacienți au fost declarați vindecați.  

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.796 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 40 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 650 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 55.617 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Mai multe articole despre:
alexandru rafila psd covid pacienti covid pandemie