MENIU

Alexandru Rafila cere DEMISII după incidentul șocant din Urziceni, cu femeia care a născut lângă spital: O singură dată am văzut așa ceva, în 1985

Alexandru Rafila / Foto: Inquam Photos

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut demisia de onoare sau demiterea managerului spitalului din Urziceni după imaginile șocante ale femeii care a născut pe  trotuar, în fața unității sanitare, care a refuzat-o.

„Este o problemă foarte serioasă și vreau sa fac un apel public.

Am mai văzut un astfel de caz doar în 1985, când eram student, și nu credeam că se va mai repeta.

Principiul care ar trebui să guverneze tot personalul medical: cel al empatiei, al umanității în fața omului care are nevoie de ajutor.

Nu discutăm de calificarea medicală, ci de interesul pentru a ajuta pacientul, nu să îl îndrume spre ieșirea din spital.

E un lucru foarte important și trebuie să lucrăm mult.

Fac apel public către tot personalul medical să acorde ajutor medical cu empatie și cu grijă către toți pacienții.

S-au dat sancțiuni. Am facut o teleconferinta cu directiile de sanatate publica.

Chiar daca aceasta unitate sanitara nu avea legatura cu Min. Sănătății, pentru că era in subordinea Primăriei Urziceni, trebuie monitorizată acticitatea.

Degeaba am o secție de obstetrica-ginecologie intr un spital daca nu am medici calificati. Trebuie sa vorbim cu autoritatile locale ca o unitate sanitara e pentru acordarea de servicii medicale

Cred ca o demisie de onoare sau  demitere de catre primarul din Urziceni e si morala , si binevenita si e asteptata din partea populatiei.

O demisie de onoare sau demiterea managerului de către primar după acest caz scandalos este necesară.

Nașterea naturală poate fi asistată de asistenți, nu trebuie specializare specială.

Domnul primar trebuie să aibă o discuție cu dna manager și să găsească soluția care să fie legată de un mesaj de respect pentru pacienți.

Nu puteam avea spitale care sa nu aiba niciun interes pentru pacient sau interese selective. Mai ales ca era vorba de o femeie gravida. 

Copilul si mama sunt bine, ceea ce arata ca ei puteau foarte bine sa fie asistati, se putea realiza in interiorul spitalului”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ieșirea publică a ministrului Rafila vine după ce o femeie a născut, luni, pe trotuar lângă Spitalul din Urziceni, care a refuzat-o. Aceasta a fost asistată de medicii de pe Ambulanța venită la cererea spitalului.

Inițial, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că a văzut imaginile îngrozitoare de la Urziceni, acolo unde o femeie a fost nevoită să nască în fața spitalului. Rafila a anunțat că a trimis deja Inspecția Sanitară de Stat la Urziceni și va reveni cu detalii.

Mai mulți internauți au filmat momentul în care o tânără a născut chiar pe trotuarul de lângă un spital din Urziceni, asistată de medicii de pe o ambulanță. Femeia ar fi fost refuzată la camera de gardă a spitalului:

"Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 6.00, echipajul 97 al  SAJ Ialomița, substația Urziceni a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare! PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivandu-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa.", scrie Marian Iordache, din Urziceni, pe Facebook.

O femeie a născut pe trotuar, la Urziceni, după ce un spital a refuzat-o - Alexandru Rafila a trimis Inspecția Sanitară