MENIU

Alexandru Rafila avertizează: „O să vedem cel mai mult peste 2-3 săptămâni” - Ce spune despre PERICOLUL marilor festivaluri

Alexandru Rafila, avertisment despre valul 4 coronavirus

Medicul Alexandru Rafila avertizează că valul 4 provocat de varianta Delta va deveni foarte vizibil în cel mult 2-3 săptămâni, cu numeroase infectări, în special din cauza marilor festivaluri ce urmează. Deputatul PSD acuză politica de tip „armonică” a actualei coaliții de guvernare, care nu a dat rezultate în respectarea regulilor și în campania de vaccinare.

„În septembrie-octombrie, dacă apar probleme în România, cineva trebuie să și răspundă, nu poate doar să facă mișto, că asta se întâmplă în momentul de față”, a declarat Alexandru Rafila, legat de acțiunile Guvernului Cîțu pentru reducerea răspândirii epidemiei de coronavirus în România.

„Noi avem în momentul de față un soi de acordeon, așa, de armonică, în care domnul prim-ministru deschide armonica, adică renunță la orice fel de restricții și vedeți ce se întâmplă pe la festivalurile acestea în momentul de față, și o să vedem cel mai mult peste 2-3 săptămâni, domnul Barna vine și strânge armonica, venind cu niște propuneri pentru unele măsuri foarte severe. Păi cum să înțelegi dacă primul-ministru și viceprim-ministrul au păreri diametral opuse, cine îi mai ia în serios pe acești oameni care au promis tot felul de lucruri, că vaccinează 10 milioane de persoane, că nu o să avem niciun fel de probleme legate de informarea diverselor categorii de populație… ”, a mai spus deputatul PSD, luni seară, la un post TV.

Medicii epidemiologi și specialiștii în Sănătate publică au lansat în ultima perioadă mai multe avertismente în legătură cu amploarea valului 4, al cărui vârf va fi atins în luna septembrie, în preajma deschiderii anului școlar.