MENIU

Alexandru Cumpănaşu: "Neosclavagismul - viitorul noii ordini globale"

Alexandru Cumpănaşu a scris în DCNEWS.ro despre un concept ce-i "provoacă fiori" şi care "începe să devină tot mai mult realitate": neosclavagismul.

Iată câteva pasaje din editorialul lui Alexandru Cumpănaşu, în timp ce întreg materialul poate fi citit pe sursa amintită.

"Conceptul de neosclavagism implica o intoarcere la cele mai negre si umilitoare forme de manifestare a fiintei umane. Epoca sclavagista a marcat in istoria omenirii momentul maxim de exploatare, folosire, tortura si abrutizare a fiintei umane. Nu ca Inchizitia sau razboaiele mondiale nu au fost perioade la fel de negre pentru umanitate.

Insa in ultimii 70 de ani omenirea parea sa invete ca respectul pentru umanitate este sfant si la nivel global, fara cazuri punctuale, sclavagismul a disparut in forma sa bruta.

In ultimul deceniu insa involutia omenirii devine tot mai accentuata iar paradoxul intoarcerii la forme primitive de organizare si conducere a societatii se dezvolta si va deveni, din punctul meu de vedere, o realitate globala in urmatorul deceniu.

Neosclavagismul implica o imbinare a progresului in stiinta ca forma de evolutie a inteligentei cu "reafirmarea" instinctelor primitive ale omenirii de dominare personala, etnica, culturala, fizica, nationala.

.................................................................

Sclavia moderna exista deja astazi, existand chiar si o organizatie globala de combatere a sclaviei moderne. Insa acesta este doar inceputul. Procesul de reversibilitate a asteptarilor oamenilor si liderilor a inceput deja, iar razboaiele ce va sa vina nu vor mai fi unele cu iz ideologic, ci strict pentru ocuparea de resurse si exploatare umana.
Nici laptopul, tableta, comunicarea inteligenta sau cladirile moderne nu ne vor apara de rautatea si pornirile inumane ale "cuceritorilor"... se va reinstala dreptul de viata si de moarte asupra populatiilor cucerite cu o intensitate de exploatare inzecita fata de era sclavagista.

....................................................................

Mai grav BISERICA ortodoxa si catolica in loc sa prevada pericolul imediat al acestei coliziuni si sa se uneasca pare a se cantona in orgolii istorice.

Asa ca viitorul omenirii, DACA omenirea nu isi va recapata valorile morale, va fi unul de un dramatism nemaintalnit in istoria omenirii", este de părere Alexandru Cumpănaşu.

Mai multe articole despre:
Alexandru Cumpanasu neosclavagismul