MENIU

Alexandru Arșinel, UMILIT de primarul Capitalei: „M-a deranjat cumplit această atitudine de indiferență. Mi-am închinat toată viața teatrului”

Actorul Alexandru Arșinel

Este scandal în lumea teatrului, după ce marele actor Alexandru Arșinel a fost umilit de edilul capitalei, Nicușor Dan. După 60 de ani în care s-a dedicat locului său de muncă, contractul artistului la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit printr-o decizie semnată de primar. 

„Nu mă simt prea bine și vreau să vă spun că nu sunt supărat pe domnul edil, asta e, nu poți să faci dragoste cu de-a sila. Mă surprinde, că l-am văzut un băiat tânăr, frumușel și mi-am închipuit că vom avea zile bune.

Am aflat că a fost pe fondul unei hotărâri de-a lui, care a schimbat regulile. Până acum schimbarea o făcea directorul teatrului, iar începând de anul trecut angajamentele le face primarul. Pe mine a hotărât să mă bage la 2 luni. E curios, că teatrul are nevoie de actori, de vârfuri. Făceam și eu 60 de ani de meserie.

Mă surprinde. Noi am încercat să ne unim cu oamenii, să avem o legătură între noi și public. M-am simțit părăsit de public. Pentru mine, primarul reprezintă un spectator important pe care doresc să-l apropii de teatru. Eu fac parte dintre aceia care s-au luptat să pună teatrul la punct. Ne-am luptat pentru consolidare. Este o decizie nedreaptă.

Nu poate nimeni să mă oprească de la joc, dar voiam să fie drăguț primarul, să ne dea „bună ziua”. M-a deranjat cumplit această atitudine de indiferență față de o persoană care și-a închinat toată viața teatrului”, a spus Alexandru Arșinel, sâmbătă, la Realitatea PLUS.

Întrebat cum se simte, acesta a mărturisit: „Am dureri în piept, în plămâni, nu sunt bine”.

Primarul Nicușor Dan nu a răspuns la telefon.

Mai multe articole despre:
alexandru arsine teatru contract