MENIU

Alex a avut parte de un destin crunt la doar 20 de ani. Mașina sa a fost strivită de tren

Tragedia lui Alex, un tânăr de 20 de ani a cărui mașină a fost lovită de tren în Suceava, a lăsat un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Accidentul fatal a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Liteni, luni seara, în jurul orei 20.

Alex, tânărul care și-a pierdut viața în accidentul de tren din Suceava

Alex Manoliu, originar din orașul Liteni, avea doar 20 de ani și toată viața înainte. Era familiarizat cu zona, iar cunoscuții săi nu pot înțelege cum s-a întâmplat accidentul, mai ales că semnalele acustice și luminoase de la calea ferată erau în funcțiune. Luni seara, Alex nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, continuându-și deplasarea, gest care s-a dovedit fatal. Mașina Mercedes pe care o conducea a fost târâtă aproximativ 400 de metri de trenul care venea din direcția București spre Suceava.

Autoturismul a fost distrus aproape în totalitate, iar Alex a fost găsit fără semne vitale. Pompierii l-au scos dintre fiarele contorsionate ale mașinii, dar nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. De asemenea, impactul violent a avariat și locomotiva. Cercetările preliminare au confirmat că semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată din Roșcani – Liteni erau în funcțiune în momentul accidentului.

Tânărul nu a vrut să oprească la semnalele acustice

Potrivit Monitorul de Suceava, tânărul fusese avertizat chiar și de alți participanți la trafic că semnalele de la trecerea la nivel cu calea ferată erau pornite. Poliția desfășoară o anchetă, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Testul de alcoolemie al conductorului trenului a ieșit negativ, iar autoritățile așteaptă rezultatele testelor toxicologice ale lui Alex pentru a stabili dacă acesta era sub influența alcoolului.

Reacțiile celor apropiați

Familia și prietenii lui Alex sunt șocați și îndurerați, iar rețelele de socializare s-au umplut de mesaje de condoleanțe. „Nu îmi vine să cred că ai plecat dintre noi într-un mod tragic și dureros. Vreau doar să știi că o să fie totul bine aici, la noi, și o să am grijă de toate și o să încerc să-ți îndeplinesc și pe care le aveai propuse, așa cum pot eu…! Sper că vei fi bine acolo sus și o să ai și tu grijă de noi toți!” a scris un prieten apropiat.

„Încă aș vrea să cred că totul e doar un vis, iar tu, Alex, să fii încă în viață. Nu îmi vine să cred că toate clipele frumoase, râsetele și tachinările din timpul liceului chiar și după el s-au transformat în amintiri și lacrimi. Mereu ne tachinam pe subiectul cu înălțimea, spuneai că sunt colega ta preferată când aveai nevoie de teme și ne ajutam mereu în caz de nevoie… Acum toate acestea vor rămâne mereu doar în amintire și în sufletul meu… Ai fost un om deosebit, cu un simț al umorului și o carismă de nedescris. Dumnezeu să te aibă în grija sa, prieten drag!”, a fost un alt mesaj emoționant.

Moartea tragică a lui Alex a zguduit comunitatea din Liteni, lăsând în urmă o durere profundă și amintiri prețioase.