MENIU

Alertă uriașă în Anglia. Carnea falsă, introdusă pe furiș în produse din supermarketuri și în spitale

Producătorii păstrează limita minimală de carne, dar umblă la restul ingredientelor

Acuzații fără precedent în presa engleză. O anchetă Daily Mail susține că Marea Britanie devine vegetariană pe furiș. Jurnaliștii au descoperit în cârnații „de porc” de pe rafturile supermarketurilor mai multă carne falsă decât cea adevărată.

O firmă specializată în produse vegetariene a dezvăluit la începutul acestei luni că intenționează să înceapă să ofere produse „jumătate și jumătate” vor fi 50% carne de porc sau vită și 50% ingredientul microproteic alternativ al cărnii, fabricat din ciuperci, arată Daily Mail.

Produsele vor fi furnizate mai întâi spitalelor de stat di sistemul NHS, pe motiv că astfel li se oferă pacienților o alimentație mai sănătoasă.

Anunțul a provocat un val de furie pe rețelele de socializare, mulți fiind cei care susțin că șefii din domeniul sănătății au o agendă ascunsă de a face Marea Britanie „vegetariană pe furiș”.

O anchetă a jurnaliștilor de la Daily Mail a descoperit că, în ciuda anunțurilor oficiale care sugerează că există transparență privind rețetele alimentelor din supermarketuri, diverse produse au deja rețete schimbate.

Mai multe sortimente de cârnați produși de marile rețele comerciale din UK conțin aditivi vegetali mai puțin folosiți în mod tradițional precum făină de tapioca și psyllium, o fibră obținută din semințele unei plante folosite în bucătăria indiană.



În general, toți producătorii au grijă să respecte reglementarea alimentară ca produsele să aibă cel puțin 42% carne, dar în restul compoziției au apărut tot soiul de înlocuitori vegetali sau de altă natură., mai arată Daily Mail.

 

Mai multe articole despre:
carne falsa UK ancheta vegetarieni faina de insecte