MENIU

Alertă sanitară: a apărut o nouă variantă asimpomatică de Covid - avertismentul medicilor 

Alertă sanitară: a apărut o nouă variantă asimpomatică de Covid

O nouă variantă de coronavirus naște îngrijorare în rândul medicilor. Oamenii de știință sugerează că virusul din varianta dominantă Delta provoacă infecții asimptomatice, ducând răspândirea accelerată a acestuia.

O ramură a variantei Delta, cunoscută sub numele AY.4.2 și care este în creștere în Anglia, pare să cauzeze mai puţine simptome sau deloc faţă de varianta dominantă Delta, AY.4. S-a sugerat anterior că AY.4.2 poate fi cu aproximativ 10-15% mai transmisibilă decât varianta originală Delta.

Dr. Simon Clarke, profesor asociat în microbiologie celulară la Universitatea din Reading, a spus: „Ceea ce ne nu spun datele este dacă se manifestă la oameni mai tineri sau dacă trăiesc într-o comunitate care are o absorbție de vaccin mai mare decât media, atunci asta ar putea explica lucrurile. Este absolut adevărat că, dacă oamenii așteaptă simptomele fireşti pentru a face un test și, prin urmare, pentru a identifica că sunt infectați ca apoi să-și reducă contactele, a fi asimptomatic poate facilita transmiterea.”