MENIU

ALERTĂ PE LITORALUL ROMÂNESC, după decesul unei turiste: AR PUTEA FI BOTULISM

Alertă pe litoral după decesul unei turiste.

Cazul femeii din Prahova, decedată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, sub suspiciunea unei toxiinfecţii alimentare, a ajuns şi în atenţia inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică.

Aceştia exclud varianta toxiinfecţiei alimentare pe care o reclama familia, deşi simptomele prezentate de femeie erau asemănătoare. Însă, ar putea fi ceva şi mai grav decât atât, scrie replicaonline.ro.

"A decedat din cauza unui infarct mezenteric. A suferit o ischemie intestinală. S-a produs un şoc toxic şi a decedat. Ischemia intestinală are anumite simptome asemănătoare cu cea a toxiinfecţiei alimentare, respectiv dureri abdominale, scaune diareice, greaţă, vărsături, febră. Familia a mâncat din aceeaşi mâncare ca şi ea şi nu a avut nimic", susţin inspectorii DSP.

Medicii spun că infarctul intestinal acut sau ischemia mezenterică acută reprezintă întreruperea fluxului intestinal de sânge prin embolism, tromboză sau hipotensiune, conducând la eliberare de mediatori ai inflamaţiei şi infarctizare.

Pentru moment, medicii refuză să lanseze, oficial, şi alte ipoteze legate de cauza decesului. Se aşteaptă rezultatele analizelor de la Institutul de Medicină Legală Bucureşti, surse din cadrul anchetei precizând că se suspectează inclusiv faptul că am avea de a face cu un caz de botulism (toxiinfecţie alimentară gravă, provocată de toxina bacilului botulinic).