MENIU

ALERTĂ parfumuri! O substanță periculosă, descoperită printre ingredientele unor branduri de lux: semnal de alarmă major

ALERTĂ parfumuri! O substanță periculosă, descoperită printre ingredientele unor branduri de lux/ Profimedia

Mai multe mărci renumite de parfumuri au fost identificate ca având în compoziție o substanță interzisă în Uniunea Europeană, ce ar putea prezenta un pericol pentru sănătate, potrivit unei alerte emise de aplicația InfoCons pentru protecția consumatorilor.

Aplicația InfoCons avertizează, astfel, că mai multe parfumuri și ape de toaletă de lux conțin o substanță interzisă în UE. Este vorba despre substanța numită BMHCA, care poate afecta sistemul reproducător și poate cauza probleme de sănătate. 

"Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice", transmite InfoCons.

Printre produsele semnalate se numără parfumuri și ape de toaletă de la branduri de lux extrem de cunoscute, precum „Lady Million" de la Paco Rabanne, „Magnifique" de la Lancome Paris, „X Hugo X" de la Hugo Boss sau „Versace pour Homme" de la Versace. 

Aceste produse, deși sunt vândute de mărci de lux, nu respectă Regulamentul european privind produsele cosmetice din cauza prezenței BMHCA în compoziția lor.

InfoCons avertizează că produsele identificate în sistemul european de alertă prezintă un risc direct pentru consumatori și pot fi găsite atât în magazine fizice, cât și pe platforme online de vânzare din întreaga Uniune Europeană.