MENIU

Alertă METEO! Cod ROȘU de caniculă, în România. Care sunt zonele afectate HARTĂ

Zi de FOC, joi, în România. Temperaturile ajung la 40 de grade. Foto/Profimedia

România pare să nu scape prea repede de zilele toride de vară. Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou COD ROȘU de caniculă. Cel mai cald va fi în partea de Vest și Sud-Vest a României.

Meteorologii au emis noi avertizări de temperaturi sufocante, valabile joi și vineri. Cel mai cald va fi în partea de Vest și Sud-Vest a României, acolo unde este cod roșu de caniculă. 

Vremea 15 august. Încă o zi cu temperaturi de foc în mare parte din țară. Unde va fi cel mai cald astăzi

 

Zi de foc, JOI

Zone afectate: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 39...41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 degrade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod portocaliu de caniculă

Zone afectate: centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei

Valul de căldură va persista și se va extinde, astfel încât în centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în vestul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade, iar minimele de 21...22 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Elena Mateescu, anunț despre valul de CANICULĂ din România. Cum va fi vremea pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria 2024

Cod galben de caniculă

Zone afectate: nordul Crișanei, Maramureș, local în Transilvania și Muntenia, sud-vestul Moldovei

Valul de căldură se va menține și se va extinde în nordul Crișanei, Maramureș, local în Transilvania și Muntenia și în sud-vestul Moldovei, unde temperaturile maxime vor fi în general de 34...37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 18 grade.

Mai multe articole despre:
cod rosu canicula cod rosu romania canicula