MENIU

Alertă maximă: Putin defilează cu armele nucleare. Kremlinul le-a scos din buncăre și le-a dus pe mai multe rute din Siberia

Putin defilează cu armele nucleare. Foto: X

Vladimir Putin a scos armele nucleare din buncăre, iar rachetele balistice au fost conduse deja pe mai multe rute din Siberia, utilizate, în mod normal, pentru patrulare în caz de luptă. Ministrul rus al Apărării a declarat că armata efectuează misiuni de patrulare pentru a se pregăti de un posibil conflict. 

Presa rusă a publicat un filmuleț în care este surprins momentul în care sistemele de lansare pentru racheta balistică Yars sunt scoase din depozit. Europa se gândește cu groază dacă Putin își va pune în practică amenințările, amenințări care continuă încă de la începutul războiului cu Ucraina.

Armele au fost pregătite pentru a fi folosite în operațiuni militare. La momentul actual, sistemele de rachete balistice sunt complet echipate cu focoase nucleare și pregătite pentru lansare.

Yars este o rachetă nucleară strategică care poate lovi ținte aflate și la 12 mii de kilometri distanță. Armele nucleare au o precizie de 250 de metri. Aceasta poate fi montată pe camioane purtătoare sau desfășurată în silozuri.

Popularii europeni pun bețe în roate visului UE de a interzice motoarele pe combustie

Această acțiune a armatei ruse vine la o lună după ce președintele Vladimir Putin a anunțat modificări ale doctrinei nucleare a Moscovei, modificări în care a specificat cu exactitate circumstanțele în care Rusia poate folosi armele nucleare.

De atunci, Rusia poate folosi rachetele balistice împotriva statelor care nu dețin arme nucleare, chiar dacă acestea sunt susținute de puteri nucleare. Decizia lui Putin a fost o aluzie directă la ajutorul pe care Ucraina îl primește. 

Donald Trump vrea să transforme Fâșia Gaza într-un paradis pentru bogați: „Are cea mai bună locație din Orientul Mijlociu”