MENIU

ALERTĂ MAXIMĂ de Covid, în India, după un nou RECORD al deceselor, realizat în doar 24 de ore

Deces COVID-19 India

Situație DRAMATICĂ în India, acolo unde au fost raportate peste 2.000 de decese cauzate de infecția cu virusul SARS-CoV-2 şi 295.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore. Acesta este uunul dintre cele mai grave bilanţuri zilnice din lume de la începutul pandemiei și până în prezent.

A doua ţară cea mai populată de pe planetă, India a raportat până în prezent peste 182.000 de decese provocate de COVID-19 şi 15,6 milioane de cazuri de contaminare, fapt ce l-a determinat pe prim-ministrul, Narendra Modi, să le ceară oamenilor să depună mai multe eforturi în faţa pandemiei pentru a evita impunerea de noi lockdown-uri.

"Situaţia era sub control în urmă cu câteva săptămâni şi al doilea val a venit ca un uragan", declara, recent, Modi, într-o intervenție televizată.

Pe fondul exploziei infectărilor cu COVID-19, statele indiene au impus diferite restricţii. Astfel, de luni seară, New Delhi este în lockdown timp de o săptămână, în Maharashtra, toate magazinele neesenţiale au fost închise, iar Uttar Pradesh, un stat cu o populaţie de 200 de milioane de locuitori, a decis un lockdown pe perioada weekendului.

Situația din India a determinat deja câteva state să ia decizii importante privind călătoriile în această țară. Statele Unite descurajează, astfel, călătoriile în India, chiar şi pentru persoanele complet vaccinate, în timp ce Marea Britanie a adăugat ţara pe "lista roşie".

India a administrat până în prezent peste 130 de milioane de seruri anti-COVID-19 şi, începând din 1 mai, toţi adulţii vor putea fi vaccinaţi.