MENIU

ALERTĂ la un liceu din Capitală. Unitatea școlară a fost evacuată după ce elevii au început să se simtă rău

ALERTĂ la un liceu din Capitală. Unitatea școlară a fost evacuată după ce elevii au început să se simtă rău

Un liceu din București a fost evacuat de urgență astăzi, după ce mai mulți elevi au început să acuze simptome de intoxicație cu o substanță iritantă. Potrivit pompierilor, se suspectează că elevii ar fi fost expuși la spray lacrimogen. Incidentul a avut loc la Colegiul Național "Mihai Viteazul", iar echipele de intervenție au acționat rapid pentru a preveni eventuale complicații.

Elevii clasei a zecea, care susțineau un test la ora de psihologie, au fost primii care au semnalat stări de rău, descriind dificultăți respiratorii și iritații la nivelul ochilor și gâtului. Aceștia au alertat imediat profesorul, care a anunțat conducerea școlii. În scurt timp, mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe SMURD au ajuns la fața locului pentru a evalua situația.

Pompierii au evacuat întreaga clădire și au început o investigație amănunțită, verificând fiecare sală de curs pentru a se asigura că nu există emisii de gaze periculoase. De asemenea, toate sălile au fost aerisite pentru a elimina orice urmă de substanță toxică. În urma acestor măsuri, alerta a fost ridicată după aproximativ o oră, elevii și profesorii fiind în afara oricărui pericol.

Autoritățile cred că incidentul a fost cauzat de o persoană care a folosit intenționat un spray lacrimogen pentru a opri orele. Polițiștii investighează circumstanțele exacte ale evenimentului și încearcă să identifice responsabilul.

Anchetă la liceu. Elevii cer taxă de protecție de mai bine de un an

Mai multe articole despre:
alerta liceu capitala