MENIU

Alertă la Spitalul de Urgență Miercurea Ciuc! Se sistează intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici

Alertă la Spitalul de Urgență Miercurea Ciuc! Se sistează intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici

Intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici vor fi sistate în perioada 26-30 octombrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, a anunțat într-un comunicat, luni seară, instituția. Pacienții vor fi anunțați și reprogramați. Medicii au transmis că depun toate eforturile pentru îngrijirea tuturor pacienților. 

Ambulatoriile de specialitate ale spitalului funcţionează în continuare, cu program redus, pacienţii fiind programaţi la un interval de 30 de minute.

Din 1 noiembrie se vor suspenda, cu unele excepții, și concediile de odihnă ale personalului, cei aflați deja în concediu fiind înștiințați că vor fi chemați la serviciu dacă va fi nevoie. 

Ca urmare a creșterii numărului pacienților cu Covid-19 au fost reorganizate și secțiile. 

”S-au creat noi circuite în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, s-a instalat un nou cort cu încălzire pentru a oferi spaţiu de aşteptare pacienţilor cu simptome uşoare, sub supravegherea personalului de specialitate. Fiind spital judeţean de urgenţă, spitalul nostru primeşte toate urgenţele din judeţ. Secţia ortopedie s-a mutat la secţia cardiologie, care s-a restrâns, creând spaţii pentru aceasta. Astfel, s-a eliberat parterul spitalului, unde va funcţiona în forma iniţială zona tampon (zona galbenă) pentru suspecţii cu infecţia SARS-CoV-2 şi unde - după măsurile organizatorice necesare - vor fi disponibile 10 paturi de terapie intensivă pentru pacienţii COVID-19 (zona roşie)", a transmis sursa citată. 

Secția de medicină internă se va transforma, în caz de necesitate, în zonă tampon pentru pacienţi cu testul RT-PCR negativ, dar cu suspiciunea bolii COVID-19, iar secţia de neurologie se va restrânge şi va elibera paturi pentru cazurile de la medicină internă.

De la debutul pandemiei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost internaţi 996 de pacienţi cu Covid-19, iar 14 dintre ei au decedat.
Luni dimineaţă, în unitatea medicală erau internaţi 82 de pacienţi infectați cu noul coronavirus şi nouă suspecți. Doi dintre pacienții infectați au nevoie de tratament de terapie intensivă.

”Depunem eforturi pentru a asigura spaţiile şi îngrijirea necesară pacienţilor COVID-19, dar şi pentru a asigura îngrijire medicală pentru ceilalţi pacienţi. Pot apela la noi cu încredere toţi cei cu probleme de sănătate, vor fi primiţi, evaluaţi şi vor primi îngrijirea de care au nevoie. Personalul medical care se ocupă cu cei infectaţi cu coronavirus este obosit după efortul de mai multe luni, putem ajuta munca lor noi toţi cu respectarea măsurilor de precauţie, vă rugăm să respectăm aceste câteva reguli bine cunoscute", a transmis managerul spitalului, dr. Konrád Judit, potrivit Agerpres.