MENIU

ALERTĂ la Salvamont: 15 oameni, salvați de pe pârtii, într-o singură zi! Ce IGNORĂ turiștii - VIDEO

Intervenție pe pârtie în Poiana Brașov / Captură video Facebook Salvamont Poiana Brașov

Salvamontiștii din Poiana Brașov sunt din nou în alertă. Ieri au avut nu mai puțin de 15 intervenții pe pârtie, pentru persoane care fie s-au accidentat, fie au rămas blocate în partea superioară a masivului, după ce instalațiile de transport pe cablu au fost închise. 

Cu zi înainte, salvamontiștii au salvat, de asemenea, 13 oameni, toți de pe partea inferioară a muntelui, care este închisă din cauza stratului insuficient de zăpadă. Turiștii ignoră avertismentele și merg pe pârtii, deși accesul este interzis, iar instalațiile de cablu sunt oprite. 

 
"O nouă zi plină pentru salvamontiștii din Poiana Brașov. Astăzi, 29.12.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 15 cazuri de persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în partea superioară a masivului, după închiderea instalațiilor de transport pe cablu. Trei dintre aceste persoane au fost preluate de echipajele SMURD/SAJ, care le-au transportat către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate. Că și în ziua precedentă, vorbim din nou de 3 persoane care au suferit accidentări pe pârtiile din zona inferioară a masivului, părții care sunt închise din cauza stratului insuficient de zăpadă. De asemenea, s-a intervenit pentru coborârea unui turist rămas în partea superioară a masivului după închiderea instalațiilor de transport pe cablu.
 
Reamintim că toate pârtiile din partea inferioară a masivului sunt închise, iar coborârea trebuie făcută cu telegondolă Express. Înainte de a urcă, interesați-va de programul de funcționare a tuturor instalațiilor de transport pe cablu, dar mai ales de cel al telescaunului Ruia și al telegondolei Express, deoarece acestea sunt instalațiile principale cu care se face coborârea și luați-va o marja suplimentară, pentru a fi siguri că ajungeți în timp util. Totodată, mai reamintim turiștilor că închiderea pârtiilor se face la jumătate de ora de la închiderea programului instalațiilor de transport pe cablu, adică în jurul orei 16:30, iar coborârea după această ora se face pe proprie răspundere", este mesajul transmis pe Facebook de reprezentanții serviciului Salvamont Poiana Brașov.