MENIU

Alertă la metrou! Acumulare de gaze, mai mulți angajați METROREX au ajuns la spital intoxicați

Angajații Metrorex au trecut prin clipe de panică noaptea trecut la metrou. Mai multe persoane au ajuns de urgență la spital în urma unei scurgeri de gaze. 

Acumulare de gaze la metrou în București

Conform surselor Realitatea PLUS, o acumulare de gaze la metroul din București a cauzat stări de rău în rândul mai multor angajați și agenți de pază. Incidentul a avut loc la stațiile de metrou Constantin Brâncuși și Râul Doamnei, unde patru angajate și trei agenți de pază au acuzat simptome de intoxicație. O casieră a fost transportată de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Simptomele de rău au apărut inițial la angajatele de la stația de metrou Constantin Brâncuși. Ulterior, aceleași simptome au fost raportate și de angajatele de la stația Râul Doamnei. În total, patru angajate și trei agenți de pază au fost afectați, prezentând stări de amețeală și greață.

O casieră a fost transportată la spital, unde medicii i-au confirmat că a fost intoxicată cu gaze. Celelalte persoane afectate au primit îngrijiri la fața locului și se află în afara oricărui pericol.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a intervenit imediat și a efectuat măsurători în cele două stații de metrou pentru a identifica sursa gazelor. Cu toate acestea, până în prezent, sursa exactă a gazelor nu a fost identificată.

Răspunsul oficial al reprezentanților Metrorex

„În după-amiaza zilei de 9 iulie 2024, personalul Metrorex aflat în stațiile de metrou Constantin Brâncuși și Râul Doamnei a sesizat un”miros înțepător”. Ca urmare a acestei constatări, Metrorex a anunțat organele competente pentru a analiza situația și a lua măsurile necesare.
La fața locului s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), care au efectuat măsurători cu aparatele portabile. În urma acestor măsurători, ISU nu a dispus măsuri care să aibă impact în transportul public de persoane.
Metrorex dorește să asigure publicul că zona este în continuare monitorizată atent, iar sistemul de ventilație funcționează în parametri optimi. Siguranța călătorilor și a personalului rămâne prioritatea noastră principală.”