MENIU

ALERTĂ în trafic. Restricții de circulație în aproape toată țara, din cauza caniculei

Coadă de TIR-uri (arhivă)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunțat, de joi, restricţii de circulaţie pentru mașinile de mare tonaj, pe aproape toate șoselele din țară, cu excepția celor din judeţele Harghita, Neamţ, Suceava şi Botoşani. Măsura a fost luată din cauza caniculei și a temperaturilor ce pot depăși 60 de grade la nivelul asflatului.

Restricțiile sunt în vigoare joi, vineri și sîmbătă, între orele 12:00 - 20:00.

Potrivit CNAIR, măsura a fost luată pentru a preveni deformări severe ale asfaltului, din cauza temperaturilor foarte mari. ceea ce poate duce la accidente și la afectarea infrastructurii rutiere.

Restricțiile vizează autovehiculele cu masă mai mare de 7,5 tone, de tip TIR. În caz de cod portocaliu de caniculă, potrivit legislației în vigoare, circulația poate fi interzisă temporar pe autostrăzile şi drumurile naţionale. De la aceste măsuri fac excepție:
  • transporturile de persoane; transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
  • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare;
  • transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor;
  • transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
  • transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
  • transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.
Potrivit meteorologilor, cel puțin până pe 31 iulie vremea va fi caniculară, cu temperaturi ce pot depăși 40 de grade.