MENIU

ALERTĂ în stațiunile de la munte: În căutare de hrană, urșii intră în pensiunile cu turiști

Urși

A fost panică în mai multe stațiuni din țară. Urșii au intrat în pensiunile pline cu turiști. La Brașov autoritățile au încercat să alunge animalele timp de două ore, dar fără niciun rezultat. Abia după ce urșii au fost tranchilizați au putut fi duși, din nou, în pădure. Și în Argeș oamenii sunt în alertă. Asta după ce urșii au luat cu asalt în ultimele zile gospodăriile unde se cresc porci, relatează Realitatea PLUS.

Doi urși mari au intrat în curtea unui pensiuni din Brașov după mâncare. Timp de două ore autoritățile au încercat să alunge animalale, dar în zadar. Abia după ce urșii au fost tranchilizați, acești au fost urcați într-o mașină și transportați la o distanta de aproximativ 10 kilometri, în pădure.

"La față locului s-a deplsat un echipaj de serviciu. Aproape două ore au încercat  îndepărteze animalele în pădurefără succes, așa că s-a luat decizia tranchilizării și relocării acestora", a afirmat, pentru Realitatea PLUS, Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brașov.

A fost alertă și în stațiunea Băile Tușnad. O ursoaică și puii ei au intrat într-o pensiune și într-un magazin. Localnicii au sunat speriați la 112, iar jandarmii au intervenit în toiul nopții să gonească familia de urși.

Și într-o comună din Argeș oamenii sunt îngroziţi după ce un urs a intrat în gospodării şi le-a sfâşiat porcii. Până când autoritățile locale vor găsi o soluție pentru a alunga animalale periculoase, localnicii vor sta de veghe, în fiecare noapte.

Pentru eliminarea pericolului din societate, ministrul Mediului pregătește modificarea legislației. Urșii agresivi ar putea fi împușcați în 24 de ore.

Federația pentru protecția Animalelor susține că alta este soluția.

"Altceva trebuie făcut: să li se pună mâncare, hrană în pădure. Urșii coboară pe poteci (...). Dacă pe acele poteci se pun garduri electrice, la pachet cu hrană, urșii nu mai coboară", spune Marius Marinescu, președintele Federatiei pentru Protecția Animalelor și Mediului. 

Mai multe articole despre:
ursi alerta ursi harghita baile tusnad brasov arges