MENIU

Alertă în spitale. Tot mai mulți bolnavi de COVID, în stare gravă la ATI

Sursa foto: Arhivă

Spitalele încep să se umple de bolnavi de Covid-19, iar unii le dau mari bătăi de cap medicilor. Cu asemenea situaţii, medicii estimează că vom avea curând 1.000 de cazuri pe zi.

Spitalele sunt ocupate aproape la capacitate maximă de pacienți confirmați cu SARS-CoV-2. Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie din Timișoara are, în total, 15 locuri pentru pacienții cofirmați, iar patru locuri pentru terapie intensivă. Din acest motiv, medicii iau în calcul deschiderea unui nou etaj pentru pacienții confirmați.

Dintre cele patru paturi de terapie intensivă, două sunt ocupate de pacienții tineri, care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19 și, din nefericire, au ajuns mult prea târziu la spital. Aceștia au refuzat inițial tratamentul.

Un tânăr nevaccinat din Timişoara a mers la Biserică, după ce a refuzat tratamentul, iar când a văzut că nu se rezolvă nimic a venit la spital.

Medicii spun că, în prezent, în spital ajung atât pacienți în vârstă, cât și pacienți tineri, în stare foarte gravă.

Cadrele medicale din Timișoara atenționează că cel de-al patrulea val de Covid-19 este diferit de primele, dar lovește puternic România și asta pentru că procentul de vaccinare este mult prea scăzut.

Mai multe articole despre:
spital bolnavi covid ati