MENIU

Alertă în România! Un deținut este de negăsit după o permisie de 24 de ore de a merge acasă

Luni, 5 august 2024, Penitenciarul Poarta Albă a emis o alertă de mare importanță după ce un deținut a evadat în urma unei permisiuni de 24 de ore. Ivăncescu Gheorghe, un bărbat de 34 de ani, condamnat definitiv pentru conducere fără permis, nu s-a întors în unitatea de detenție conform programului stabilit.

Cine l-a văzut este rugat să sune de urgență la 112

Ivăncescu Gheorghe, care avea de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare, este clasificat în regim deschis. După ce nu s-a întors la penitenciar, autoritățile au activat măsurile de urgență necesare pentru a-l localiza și captura. Aceste măsuri includ alarmarea personalului penitenciarului, trimiterea de echipe de căutare, blocarea căilor de acces și cooperarea cu Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța și Garda de Coastă Constanța.

Bărbatul este descris ca având o înălțime de 165 cm, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, față ovală, frunte lată, nas drept, ten măsliniu și păr negru. Acesta prezintă o cicatrice pe brațul drept (ars), tatuaje pe antebrațul drept și pe gât. La momentul evadării, bărbatul era îmbrăcat cu un tricou negru, pantaloni lungi bej și adidași vernil.

Pentru orice informații referitoare la Ivăncescu Gheorghe, autoritățile solicită cetățenilor să contacteze numărul unic de urgență 112 sau Penitenciarul Constanța - Poarta Albă la numerele 0241.853703, 0241.853702, 0241.234111.

Ivăncescu Gheorghe avea un istoric de infracțiuni variate care i-au determinat pedeapsa de șase ani de închisoare: 1 an și 6 luni pentru conducere fără permis, 2 ani pentru conducere sub influența alcoolului și 2 ani pentru furt. 

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a implementat măsuri specifice pentru a localiza și reține persoana evadată. Cetățenii sunt sfătuiți să fie vigilenți și să raporteze orice informație relevantă.