MENIU

ALERTĂ în Germania! Sute de păsări exotice fac ravagii în recoltele fermierilor - Cum au ajuns aici din America de Sud

Sute de păsări exotice fac ravagii în recoltele fermierilor din nordul Germaniei / Foto: audubon.org

 Șase păsări asemănătoare struților s-au înmulțit de 100 de ori după ce au scăpat dintr-o grădină zoologică. Păsările Rhea au ajuns coșmarul fermierilor din Germania. Acestea distrug recoltele, provoacă pagube de mii de euro și sunt foarte greu de alungat.

600 de păsări amenință recoltele oamenilor. Păsările Rhea sunt originare din America de Sud, dar acum se simt în largul lor la fermele din nordul Germaniei. Exoticele păsări s-au adaptat foarte bine și se hrănescu cu tot ce cultivă fermierii germani în zonă. În urmă cu 20 de ani, erau doar șase păsări într-o grădină zoologică privată din orașul Gross Grönau din nordul Germaniei. Dar, din neatenția îngrijitorilor, păsările au scăpat din țarcurile lor pe poarta lăsată deschisă și, nesupravegheate, s-ar înmulțit de 100 de ori.

Deși are aripile imense, această specie nu poate zbura, dar aleagă cu până la 65 de kilometri pe oră. În plus, păsările devin agresive dacă se simt în pericol.

„Nu vrea să stea departe așa cum ar trebui. Când mă mușcă, așa arată și este foarte dureros. Cred că o să sângerez. Deci nu este pentru toată lumea”, declară un fermier. Păsările Rhea nu se tem de niciun prădător, iar singura speranță a fermierilor sunt mistreții care reușesc să le prindă cu garda jos. Sunt inteligente și se feresc de vânători.

Oamenii au încercat să le prindă și să monteze sperietori, însă doar vânătorii reușesc să le oprească. Păsările Rhea mănâncă foarte des și aleargă foarte mult, iar ele pot ajunge și în restul Europei, susțin specialiștii. 

 video