MENIU

ALERTĂ - francul elvețian trage în jos acţiunile Erste Bank şi Banca Transilvania

<p>Efecte &icirc;n lanț ale deprecierii leului &icirc;n raport cu francul</p>

FRANCUL ELVEȚIAN. Acţiunile băncii austriece Erste Group Bank (EBS), care controlează BCR, cea mai mare bancă din România, scad cu 4,4% azi pe bursa de la Bucureşti, în contextul turbulenţelor apărute pe pieţele financiare internaţionale în urma aprecierii cu 30% a francului elveţian faţă de euro care pune presiune uriaşă pe clienţii cu credite în franci elveţieni.

FRANCUL ELVEȚIAN.  BNR a cotat azi francul elveţian la 4,32 lei cu 15% mai mult decât în şedinţa de miercuri. Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, este în scădere cu 1,1%, scrie Ziarul Financiar.

FRANCUL ELVEȚIAN.  Acţiunile Băncii Transilvania scad cu 3,4% azi pe bursă. Banca Transilvania este în curs de preluare a Volksbank, una dintre băncile cu cele mai mari portofolii de credite în franci.

FRANCUL ELVEȚIAN.  În noiembrie 2014 au apărut informaţii în piaţă ca Volksbank ar fi pregătit o ofertă pentru clienţii cu credite în franci elveţieni, care prevede conversia acestora în lei sau euro cu un discount de 25% din soldul rămas de achitat, potrivit unor surse din piaţă. Mai multe...

Mai multe articole despre:
francul elveţian