MENIU

Alertă dispariție copii! Doi băieți de 12 și 13 ani sunt de negăsit

Poliția din Bistrița-Năsăud este în alertă după dispariția a doi copii din comuna Ilva Mare, cu vârste de 12 și 13 ani. Cei doi au fost văzuți ultima oară în gara din localitate, de unde au luat un tren în direcția județului Suceava, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud.

Dispariția celor doi băieți, Dragoș Sabin Podoabă, în vârstă de 12 ani, și Nicolae Ionuț Mescheniuc, în vârstă de 13 ani, a fost raportată miercuri de mama unuia dintre ei, care a apelat numărul unic de urgență 112. Aceasta a informat autoritățile că fiul ei nu s-a mai întors acasă de marți, 15 octombrie, după terminarea orelor de la școală.

Oamenii legii îi caută pe minori

"În această dimineață, polițiștii IPJ Bistrița-Năsăud au fost sesizați prin apel la 112 de către o femeie din Ilva Mare despre dispariția fiului său, Podoabă Dragoș Sabin, de 12 ani. Din primele investigații a reieșit că acesta ar fi plecat împreună cu un coleg, Mescheniuc Nicolae Ionuț, de 13 ani, în direcția stației CFR din localitate, de unde au urcat într-un tren cu destinația Suceava," a transmis IPJ într-un comunicat oficial.

Autoritățile au oferit descrieri detaliate ale celor doi copii, în speranța că vor primi ajutor din partea publicului pentru localizarea lor.

Dragoș Sabin Podoabă, în vârstă de 12 ani, are o înălțime de aproximativ 155 cm și o greutate de aproximativ 40 kg. Are părul negru și ochii căprui. În momentul dispariției, purta pantaloni de trening negri, un hanorac gri cu glugă și adidași negri.

Nicolae Ionuț Mescheniuc, în vârstă de 13 ani, are o înălțime de aproximativ 165 cm și cântărește aproximativ 60 kg. Are părul castaniu și ochii căprui. La plecare, era îmbrăcat cu pantaloni de trening verde-camuflaj, un hanorac albastru cu glugă și adidași albi.

Apelul autorităților către public

Poliția continuă căutările și face apel la oricine deține informații despre locul în care se află cei doi copii să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112.

Autoritățile sunt preocupate de siguranța minorilor și depun toate eforturile necesare pentru a-i găsi cât mai repede. Ancheta este în plină desfășurare, iar orice informație oferită de către public poate fi esențială în acest caz.